Grote Prijs Jumping Schröder voor Willem Greve en Girlpower

Share
  • 12 mei 2015 09:34

door: redactie, 12 mei 2015 09:34

TUBBERGEN | STEGEN.NET | HIPPISCH TWENTE
Willem Greve schreef zondag de Grote Prijs van Jumping Schröder Tubbergen op zijn naam. De ruiter uit Markelo won de zware hoofdproef met de 9-jarige merrie Girlpower (v. Darco). Slechts drie deelnemers haalden de barrage.

Willem Greve en Girlpower bij de prijsuitreiking
Willem Greve en Girlpower bij de prijsuitreiking.
JUMPING SCHRÖDER | FOTOTRAILER.NL

Het was voor Willem Greve de vierde zege dit jaar in een Grote Prijs. Greve was eerder in 2015 al succesvol in Amsterdam, Drachten en het Franse Hardelot. In het zware parcours van Jos Brinkman in Tubbergen bleven van de ruim 50 deelnemers maar drie combinaties foutloos. Lange tijd leek het er zelfs niet op dat er een barrage zou komen.

Greve reed als eerste in de barrage en bleef opnieuw foutloos. Hij zette de tijd op 49.32. Daarmee wist Tom Brinkman wat hem te doen stond, maar hij kwam met Upgrade niet verder dan 52.62. Als laatste starter mocht Mischa Everse het proberen.Everse gaf nog meer tijd toe (55,75) en maakte onderweg ook nog eens een springfout met Amarillo en werd derde.