Marc Houtzager succesvol met Bylou tijdens Outdoor Wierden

Share
  • 30 mei 2015 12:04

door: redactie, 30 mei 2015 12:04

WIERDEN | STEGEN.NET | WENDY SCHOLTEN
Het gaat goed met de loopbaan van de merrie Bylou (v. Phin Phin). Onder Marc Houtzager won het fokproduct van Harrie Huls uit Silvolde vrijdag bij Outdoor Wierden de 1.45/rubriek en daarmee komt haar winsom dit jaar op¨ruim 30.000 euro.

Met 22 kandidaten in de barrage kreeg Marc Houtzager de eerste prijs van 6.125 euro op vrijdagavond niet cadeau. Eerste starter Mareille Van Geel-Schröder uit Gees ging razendsnel rond in 35,82 seconden met de pas zevenjarige Chakato VL (v. Ukato) en mocht lange tijd van de leiding genieten, totdat Houtzager als twintigste binnenreed. Zowel ruiter als paard hebben flink meer ervaring in het rijden van snelle omlopen en dat bleek ook uit de 34.57 seconden.

Marc Houtzager was in Wierden succesvol met Bylou.

Marc Houtzager was in Wierden succesvol met Bylou.
FOTOTRAILER

Tot slot dook laatste starter Stefanie van den Brink uit Nijkerkerveen er nog tussen met 35.50 seconden op de kwaliteitsvolle merrie Baronescha (v. Verdi). Sander Geerink uit Gelselaar sloot als vierde aan met de groot galopperende Robinson (v. Rubert R).

Super merrie
Marc Houtzager is blij met deze derde internationale zege van dit jaar met Bylou. ,,Het is echt een super merrie. Ze is snel en voorzichtig. Ze springt er ook heel makkelijk over, al denk ik niet direct dat het een kampioenschapspaard voor de toekomst is. Maar je weet het niet he, hoe ze in het hogere werk groeien. In geval is ze heel competitief en daarom kochten we haar ook als zevenjarige. Vandaag de dag win je met een langzaam paard helemaal niets en ik kon Bylou goed gebruiken in mijn paardenbestand. Het is een super bestdoener. Drie weken geleden liep ze haar eerste vijfsterrenwedstrijd in Shanghai en had ze twee keer prijs op 1.45m en 1.50m niveau. Zondagmiddag zal ze hier in Wierden de Grote Prijs lopen.”

Remco Been uit Geesteren, die bijna een thuiswedstrijd rijdt, mocht zich vrijdag winnaar noemen van de 1.40m Willem Greve Sportpaarden Prijs. Hij won met de hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) van de VDL Stud, die ook de nummer twee leverde: Celena VDL (v. Mr. Blue) met James Billington. Big Tour-winnaars van donderdag, Vincent Geerink en Qrunch de la Roque (v. Kannan), presteerden opnieuw goed en werden derde.

De twee andere rubrieken vielen in buitenlandse handen. Conor Drain uit Ierland won het 1.35m Hoveniersbedrijf Koppelman Prijs met Zidane (v. Germus), terwijl de Libanese ruiter Emile Karim Fares niet te kloppen was in de 1.20m Equifond Prijs met Bux Bunny (v. Padinus).