archief
contact
+31 6 53239630

Routinier Jan Burema wint Heeresveldconcours

NIEUWE PEKELA – Routinier Jan Burema was zaterdag de sterkste in de slotrubriek van het 21e Heeresveldconcours in Nieuwe Pekela. De 62-jarige Burema won het afsluitende Speel Uw Spel met zijn paard Viralineke (v. Manhattan).

Jan Burema met Viralineke.

In de finale kwamen uit zowel de Z- als de ZZ-klasse de beste acht combinaties nogmaals in actie. Parcoursbouwer Eric van den Wijngaarden had een flink parcours neergezet, waarin de deelnemers hun eigen weg moesten zien te vinden, met diverse scores gekoppeld aan de hindernissen. Voor routinier Jan Burema was dit speel uw spel een kolfje naar z’n hand. De bij LR Nienoord aangesloten ruiter lootte met Viralineke niet gunstig en moest als eerste starten, maar de score van 1050 punten werd niet meer verbeterd.

Burema glunderde na zijn overwinning. ,,Ik had er eerlijk gezegd niet op gerekend, want als eerste rijden is natuurlijk geen voordeel. Maar ik hield het ritme er goed in. Je moet zorgen dat je een goede lijn kiest en dat je zo veel mogelijk hindernissen neemt.” Burema wist ook de joker, een imposante muur, tot twee keer probleemloos te nemen.

Jan Burema verhuisde ruim zeven jaar geleden naar het Duitse Holthusen, even buiten Weener. Hij zette daar met z’n vrouw z’n eigen professionele stal op. ,,Sinds anderhalf jaar zijn we daarmee gestopt. Ik rijd nu voor de stal van Frank en Marleen Schütte in Westenesch bij Emmen”, aldus Burema, die zich ondanks z’n leeftijd nog topfit voelt. “Naast het paardrijden fiets ik ook heel veel, meestal afstanden van zo’n 50 kilometer.”

Suzanne Tepper, verbonden aan de stal van Jur Vrieling, bleek voor Burema nog een flinke concurrent, met twee paarden in de finale. De amazone uit Veendam werd tweede met 1040 punten, terwijl Marleen Schütte als derde eindigde met 980. De wedstrijd in het park bleek een mooie opmaat naar het Gronings kampioenschap op 16 en 17 juli. Of Jan Burema er dan ook bij is, dat is nog erg onzeker. ,,Ik rijd al een aantal jaren geen provinciale kampioenschappen meer. Ik heb me te vaak geërgerd aan de manier van organiseren. Als je merkt dat de wrijving toeneemt, dan kun je beter niet gaan. Maar misschien bedenk ik me nog.”

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel