Harrie Smolders met Emerald beste Nederlander in St. Gallen

Share
  • 7 juni 2015 18:39

door: redactie, 7 juni 2015 18:39

ST. GALLEN | STEGEN.NET | KNHS
Harrie Smolders was zondag de beste Nederlander in de vijfsterren Grote Prijs van Sankt Gallen. Smolders reed de elfjarige hengst Emerald naar de zesde plaats. De Zwitser Romain Duguet won voor eigen publiek.

Harrie Smolders met Emerald

Harrie Smolders werd met Emerald zesde in Sankt Gallen.
HARRIESMOLDERS.COM

Duguet zette met Quorida de Treho de winnende tijd op het scorebord: 46.48. De tweede plaats ging ook naar Zwitserland. Daarvoor zorgede Steve Guerdat met zijn toppaard Nino des Buissonnets (47.25).

Smolders, vrijdag ook al de beste Nederlander in de landenwedstrijd, rondde met Emerald het parcours foutloos af in 49.78 en dat bleek goed voor de zesde plaats. Frank Schuttert maakte met GK Quetin twee fouten in het basisparcours en kwam daarmee op plaats 31. Michael Greeve uit Veeningen liet met Whitney BB 16 strafpunten noteren.