Pedro Veniss wint spannende Grote Prijs Genève, Harrie Smolders beste Nederlander

Share
  • 11 december 2016 17:00

door: redactie, 11 december 2016 17:00

Genève | STEGEN.NET

De Braziliaan Pedro Veniss ging zondag met de Grote Prijs van Genève aan de haal. Harrie Smolders was met zijn zevende plaats de beste Nederlander.

In de barrage met 16 deelnemers zette de in België gestationeerde Pedro Veniss met zijn hengst Quabri de l´Isle (v. Kannan) de beste rit neer. Olivier Philippaerts, de laatste tijd in uitstekende vorm, werd met H&M Legend Of Love tweede, gevolgd door Scott Brash met Ursula XII (v. Ahorn).

Harrie Smolders bleef in de barrage ook weer foutloos met Don VHP Z, maar ze waren gelijk ook de langzaamste foutlozen. Smolders werd toch nog mooi zevende.

Steve Guerdat kwam voor de laatste keer aan de start met de 15-jarige Nino des Buissonnets. Guerdat wilde stunten voor eigen publiek, maar nam te veel risico, waardoor Nino langs hindernis twee schoot. Vorig jaar won de succesvolle combinatie nog in Genève.

Ook voor Jeroen Dubbeldam en Zenith verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt. Dubbeldam groette af, nadat Zenith niet erg koersvast was bij de overbouwde sloot.