Hippisch Holtrijk brengt Derby terug in Drenthe

Share
  • 30 juni 2015 15:32

door: Steven Stegen, 30 juni 2015 15:32

🔴 Grolloo

Drenthe krijgt een nieuw hippisch evenement. Op 4 en 5 juli staat Hippisch Holtrijk op het programma in Grolloo. Het betekent ook de terugkeer van een derby.

Margriet Kruizinga en haar dochter Lysanne gaan over de wal van Hippisch Holtrijk.

Margriet Kruizinga en haar dochter Lysanne gaan over de wal van Hippisch Holtrijk.
📸 Steven Stegen

Het idee voor Hippisch Holtrijk ontstond tijdens een gezellige zomeravond, waar een groep paardensportliefhebbers dacht: we moeten iets bijzonders gaan organiseren, waarbij we de sfeer van het verdwenen zomerconcours in Grolloo terug kunnen brengen.

Het wilde plan is inmiddels werkelijkheid geworden. ,,Op 4 en 5 juli gaat het gebeuren. Het is een mix van springen, tuigpaarden, randactiviteiten in plattelandssfeer en als afsluiter de Derby van Drenthe”, vertelt Derkjan Schepers van de organisatie.

Daarmee komt er dus weer een derby in Drenthe. ,,Het wordt zeker niet te zwaar hoor”, zegt Schepers. ,,Maar het is eens wat anders.” Het CH Sleen had vroeger ook natuurlijke hindernissen en ook Bedum kende ooit een derby.

Enthousiast
Op het wedstrijdterrein tegenover de Boerhaarshoeve is de daar gebouwde Ierse wal inmiddels een gewild oefenelement, zo bleek bij de testavond vorige week. ,,Het is ontzettend leuk”, vertelde Wieneke Hadderingh enthousiast.

De ervaren amazone nam letterlijk een aantal andere combinaties op sleeptouw. Na een bij sommigen wat aarzelend begin gingen alle paarden uiteindelijk heel soepel over de wal.

https://www.youtube.com/watch?v=v9VbTPkXq6w