Organisatie Hippisch Holtrijk klaar voor vierde editie: ‘droogte niet echt een issue’

Share
  • 4 juli 2018 09:34

door: Steven Stegen, 4 juli 2018 09:34

blokjeGrolloo | stegen.net
De organisatie van Hippisch Holtrijk is klaar voor de vierde editie. Van 6 tot en met 8 juli vindt dit bijzondere evenement plaats in Grolloo, met op zondagmiddag de traditionele Derby van Drenthe. ,,De zondag zit compleet vol, de ringmeester zal het tempo er flink in moeten houden”, blikt voorzitter Derkjan Schepers vooruit.

Hippisch Holtrijk. Sander Naber, geflankeerd door voorzitter Derkjan Schepers en wethouder Co Lambert.

Sander Naber won vorig jaar de Derby. Hij wordt gefeliciteerd door voorzitter Derkjan Schepers en wethouder Co Lambert.
Steven Stegen

De droogte. Een echt issue is dat niet voor de fanatieke organisatie. Hippisch Holtrijk wordt op gras verreden. ,,Het is nu nog redelijk groen en dat hopen we zo te houden. We rijden er de afgelopen dagen regelmatig met een tank water over. Maar droog blijft het wel”, aldus de voorzitter. Schepers heeft er alle vertrouwen in dat de bodem in prima staat is tijdens de wedstrijden.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#e74c3c” class=”” size=”22″]Derkjan Schepers: de voorbereidingen lopen erg soepel[/perfectpullquote]

,,De voorbereidingen lopen erg soepel”, aldus Schepers. ,,Het is de vierde editie en dan ontstaat er toch wel al een soort van routine. Iedereen weet wat hem of haar te doen staat, de sfeer is goed en onze vrijwilligers zijn erg gemotiveerd.”

Tribune
Elk jaar probeert de organisatie het evenement verder te verbeteren. Dit jaar wordt een tribune geplaatst met 200 zitplaatsen, met de zon in de rug. Ook is er een extra natuurlijke hindernis en er is een agrarische beurs. En opnieuw blijkt de Medium Derby, voor de klasse M, een grote trekpleister. Deelnemers op dat niveau vinden het erg leuk om eens een andersoortig parcours te springen.

Voor het hoofdnummer, de Derby van Drenthe, is weer 1.000 euro beschikbaar voor de winnaar. Oud-winnaars Renate Beuving en Sander Naber zijn uiteraard van de partij om te proberen opnieuw de hoofdprijs mee naar huis te nemen. Maar ook James Billington en Lennard de Boer zijn van de partij. De Derby van Drenthe begint zondag om 15.00. Nieuw is ook de selectie van De Wolden Cup, een competitie voor 4- en 5-jarige springpaarden. Deze wedstrijd begint vrijdag om 15.00.

Meer info op de website van Hippisch Holtrijk