Sander Naber pakt flinke voorsprong in finale Hippisch Holtrijk

  • 3 juli 2017 07:00
door: redactie, 3 juli 2017 07:00

Grolloo | STEGEN.NET

Het verschil tussen Sander Naber en Thomas Gangl was groot in de Derby van Drenthe tijdens Hippisch Holtrijk. Naber startte in de barrage als eerste met Ferenzo VDL en was drie seconden rapper.

Slechts twee deelnemers haalden de barrage bij Hippisch Holtrijk. ,,Ik heb een paard veel energie en heb geprobeerd zo weinig mogelijk meters te maken”, vertelde Sander Naber na zijn overwinning.

Thomas Gangl deed wel een moedige poging, maar hij kwam met Zelinde toch tekort. Bijna had hij met twee paarden de barrage gehaald. Met Farthina startte hij als eerste en leek Gangl op weg naar een foutloos optreden, maar op de laatste van de 27 sprongen ging het jammer genoeg nog fout.

Marlies Pepping was met haar snelle en behendige Downing Street ook goed op weg, maar ook zij kreeg toch nog een foutje. Wel werd de amazone uit Zweeloo nog derde door haar snelle tijd in het basisparcours. Tessa Hoeksema werd met El Vleut vierde en Lennard de Boer met Friday vijfde.