Indrukwekkende nieuwe pistes bij HJC-manege Tolbert

Indrukwekkende nieuwe pistes bij HJC-manege Tolbert

16 juni 2015 17:52 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

TOLBERT | STEGEN.NET | RTV NOORD
Het Noorden krijgt er een prachtige outdoor paardensportaccommodatie bij. Rond de HJC-manege zijn twee indrukwekkende zandpistes aangelegd. ,,Het summum voor de paardensport”, zegt eigenaar Louwe Mulder tegen RTV Noord.

Een beeld van de nieuwe rijbanen in Tolbert.

Een beeld van de nieuwe rijbanen in Tolbert.
FACEBOOK | HELEN DE KONING

Zandbanen, met een eb en vloedsysteem, worden steeds populairder. Het CH De Wolden in Veeningen wordt ook al compleet op zand verreden. En nu komt Tolbert er dus bij. Mulder: ,,We hadden al een prima springbak in de manege en voor de buitenconcoursen hadden we een weiland. Maar dat weiland was alleen te gebruiken met goed weer. Bij regen moesten we de wedstrijden vaak afgelasten. Met deze springbakken gaan de wedstrijden altijd door, hoeveel het ook regent.”

Grote verwachtingen
Mulder heeft grote verwachtingen van de nieuwe pistes. ,,Over vijf jaar rijdt hier de absolute top tijdens de Westerkwartierse Paardendagen!” Onlangs werd al duidelijk dat het CH Haulerwijk de nieuwe accommodatie verkiest boven haar huidige. Het Friese evenement verhuist naar Tolbert en is op 22 en 23 augustus.