Renate Beuving met Daloma aan kop in regenachtig Onstwedde

Renate Beuving met Daloma aan kop in regenachtig Onstwedde

2 juni 2015 09:00 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

ONSTWEDDE | STEGEN.NET
De deelnemers aan het springen in Onstwedde hadden het zaterdag niet makkelijk. De Z/ZZ-rubriek werd in de stromende regen en hagel verreden. Renate Beuving eiste met Daloma de overwinning op.

Renate Beuving met Daloma in de stromende regen.

Renate Beuving met Daloma in de stromende regen.
REINOLD LOWES

Ondanks de lastige omstandigheden bleven toch vijf combinaties foutloos in het basisparcours van de hoofdrubriek, die in handicap werd verreden. In de barrage zette Amanda Slagter met Vienna de snelste tijd neer, maar de amazone van LR Veendam liet wel een springfout noteren.

Snelle barrage
Ook Tessa Nienhuis reed een snelle barrage, maar ook zijn liep met Catootje (v. Celano) tegen een balkje aan. Renate Beuving wist het foutloze optreden wel te herhalen en daarmee pakte de amazone uit Odoorn met Daloma (v. Verdi) de overwinning.

In het progressief parcours Z/ZZ hielden veel natgeregende deelnemers het voor gezien. José Woldring pakte de volle mep aan punten en voerde met haar schimmel Brooklyn (v. Corland) de ereronde aan. Woldring werd in het klassiek vierde.

Het M-klassiek werd gewonnen door Elmar van Hoorn met Diesel 10 (v. Vittorio), terwijl Amanda Slagter met Anouk Sh de beste was in het M-progressief. Slagter werd ook nog tweede in het L-klassiek, achter Christa Delger met Blauwendraad’s Bugatti.