Amber Meijer en Renate Beuving schitteren op kletsnatte Hippiade

  • 4 september 2015 19:02
door: redactie, 4 september 2015 19:02

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS

Noordelijke amazones domineerden de ZZ-klasse tijdens de natte Hippiade. Amber Meijer uit Veendam eiste vrijdag de titel op en Renate Beuving uit Odoorn werd reservekampioen.
Amber Meijer werd met KM Carrera kampioen in de ZZ.(archief)

Amber Meijer werd met KM Carrera kampioen in de ZZ.(archief)

De ZZ werd vrijdag al beslist, met twee omlopen en een barrage. Slechts drie combinaties bleven in de twee omlopen foutloos. Amber Meijer was met KM Carrera de snelste in de barrage. De Groningse amazone bleef foutloos in 44.30.

Fantastisch
,,Dit is wel fantastisch, ZZ kampioen bij de paarden worden”, aldus de 16-jarige VWO 6 leerlinge. Het is voor Amber Meijer de derde keer dat ze de gouden medaille wint op de Hippiade. ,,Een keer in het Z bij de pony’s, twee jaar geleden met Carrera KM in het L en vandaag in het ZZ.”

De carrière van Meijer is snel gegaan. ,,Carrera KM is een ongelooflijk fijn paard. Omdat ik bij de bij de pony’s al internationaal had gereden, had ik al meer ervaring. Als het dan lekker gaat, dan ga je zo door.”

Renate Beuving eiste de tweede plaats op. De Drentse amazone reed met Berona een nulronde in de barrage en had daarvoor 46.76 seconden nodig. Roel Holthuizen eindigde met twee springfouten in de barrage als derde met Casillas.

Marcelle Hokse werd zesde met Zandro Boy, waarmee ze een foutje kreeg in de tweede manche, maar waarmee ze wel een snelle tijd neerzette.

Klasse Z
Yenca Sips won in de stromende regen de barrage van het Z-springen met Bella Fortuna. ,,Ik had een Geert Moerings voor me zien rijden en dacht ik moet er gewoon voor gaan. Ik koos er voor om echt door te galopperen in de wendingen. Zo heb ik lekker mijn tempo gehouden.”

De amazone uit Terneuzen en de negenjarige dochter van Ukato klopten de tijd van routinier Geert Moerings en Vestigo Z met een halve seconde. ,,Dit is echt mijn grootste overwinning. We waren Zeeuws kampioen en we hebben de Springtour Zeeland in het Z gewonnen.”

later meer…