archief
contact
+31 6 53239630

Amber Meijer en Renate Beuving schit­te­ren op klets­nat­te Hippiade

ERMELO — Met de titel in de ZZ voor Amber Meijer en de reser­ve­ti­tel voor Renate Beuving kwamen de Noordelijke amazo­ne vrij­dag sterk voor de dag tijdens de klets­nat­te Hippiade. Slechts drie combi­na­ties wisten tot de barra­ge door te dringen. 
Amber Meijer met KM Carrera. (archief)

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS

Noordelijke amazo­nes domi­neer­den de ZZ-klas­se tijdens de natte Hippiade. Amber Meijer uit Veendam eiste vrij­dag de titel op en Renate Beuving uit Odoorn werd reservekampioen.
Amber Meijer werd met KM Carrera kampioen in de ZZ.(archief)
Amber Meijer werd met KM Carrera kampi­oen in de ZZ.(archief)

De ZZ werd vrij­dag al beslist, met twee omlo­pen en een barra­ge. Slechts drie combi­na­ties bleven in de twee omlo­pen fout­loos. Amber Meijer was met KM Carrera de snel­ste in de barra­ge. De Groningse amazo­ne bleef fout­loos in 44.30.

Fantastisch
„Dit is wel fantas­tisch, ZZ kampi­oen bij de paar­den worden”, aldus de 16-jari­ge VWO 6 leer­lin­ge. Het is voor Amber Meijer de derde keer dat ze de gouden medail­le wint op de Hippiade. „Een keer in het Z bij de pony’s, twee jaar gele­den met Carrera KM in het L en vandaag in het ZZ.”

De carri­è­re van Meijer is snel gegaan. „Carrera KM is een onge­loof­lijk fijn paard. Omdat ik bij de bij de pony’s al inter­na­ti­o­naal had gere­den, had ik al meer erva­ring. Als het dan lekker gaat, dan ga je zo door.”

Renate Beuving eiste de twee­de plaats op. De Drentse amazo­ne reed met Berona een nulron­de in de barra­ge en had daar­voor 46.76 secon­den nodig. Roel Holthuizen eindig­de met twee spring­fou­ten in de barra­ge als derde met Casillas.

Marcelle Hokse werd zesde met Zandro Boy, waar­mee ze een fout­je kreeg in de twee­de manche, maar waar­mee ze wel een snel­le tijd neerzette.

Klasse Z
Yenca Sips won in de stro­men­de regen de barra­ge van het Z‑springen met Bella Fortuna. „Ik had een Geert Moerings voor me zien rijden en dacht ik moet er gewoon voor gaan. Ik koos er voor om echt door te galop­pe­ren in de wendin­gen. Zo heb ik lekker mijn tempo gehouden.”

De amazo­ne uit Terneuzen en de negen­ja­ri­ge doch­ter van Ukato klop­ten de tijd van routi­nier Geert Moerings en Vestigo Z met een halve secon­de. „Dit is echt mijn groot­ste over­win­ning. We waren Zeeuws kampi­oen en we hebben de Springtour Zeeland in het Z gewonnen.”

later meer…

gerelateerde berichten
Total
21
Share