CH De Wolden: Jur Vrieling maakt indruk met Carrera VDL

Share
  • 18 juli 2015 12:59

door: redactie, 18 juli 2015 12:59

VEENINGEN | STEGEN.NET

Jur Vrieling (met Carrera VDL) en Leopold van Asten (VDL Groep W Zermie) waren vrijdag de twee winnaars in de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van het CH De Wolden. Vrieling liet andermaal zien wat de hengst Carrera VDL (v. Cardento) in huis heeft.
Jur Vrieling met Carrera VDL tijdens het CH De Wolden.

Jur Vrieling rijdt Carrera VDL naar de overwinning.
STEVEN STEGEN

Ook donderdag maakte de negenjarige Carrera VDL al veel indruk in de machtige piste van het CH De Wolden. Vrijdag liet de bruine hengst zien dat hij niet alleen veel vermogen heeft, maar ook snel rond kan gaan. Vrieling zette met 37.58 de tweede tijd, maar vanwege de grote deelname (118 starts) was er een dubbel klassement. Van Asten was met VDL Groep W Zermie met 36.61 nog net even sneller.

Eerlijk parcours
Vanuit het basisparcours wisten zich zestien combinaties, waarvan de helft Nederlands, voor de barrage te plaatsen. Je zou dan denken dat Louis Konickx een zware rubriek had neergezet. Maar Jur Vrieling vond dat best meevallen. ,,Het was een eerlijk, pittig en selectief parcours, maar heel zwaar was het niet”, aldus de ruiter uit Holwierde.

Vrieling weet nog niet of hij Carrera VDL zondag in de Grote Prijs zal rijden. ,,Ik heb ook VDL Glasgow ook nog en beide paarden zijn qua vermogen en snelheid aan elkaar gewaagd. Ik ben er nog niet uit”, aldus Vrieling vrijdagavond na zijn overwinning.