archief
contact
+31 6 53239630

CH De Wolden: succesvol trainingsrondje Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P.

VEENINGEN – Jur Vrieling maakte donderdag tijdens het CH De Wolden een succesvol trainingsritje met zijn Olympische troef VDL Zirocco Blue N.O.P. De schimmelhengst kwam in actie in het 1.35. Deze rubriek werd gewonnen door Chantal Regter uit Assen met Bengel.
Een drama voor Jur Vrieling en Zirocco Blue in Rio. De hengst weigerde twee keer.
Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. (archieffoto) FOTO: Steven Stegen

VEENINGEN | STEGEN.NET

Jur Vrieling maakte donderdag tijdens het CH De Wolden een succesvol trainingsritje met zijn Olympische troef VDL Zirocco Blue N.O.P. De schimmelhengst kwam in actie in het 1.35. Deze rubriek werd gewonnen door Chantal Regter uit Assen met Bengel.
Jur Vrieling rijdt op het CH De Wolden VDL Zirocco Blue N.O.P. in alle rust rond.
Jur Vrieling rijdt op het CH De Wolden VDL Zirocco Blue N.O.P. in alle rust rond.
FOTO: STEVEN STEGEN

Vrieling eindigde met VDL Zirocco Blue N.O.P. als 30e, maar reed natuurlijk niet voor de prijzen. Het was een lust voor hetoog om de machtige schimmel met de hindernissen te zien spelen. ,,De laatste maal dat ik Zirocco op concours meenam, was in Rotterdam en dat is alweer een maand geleden. Mocht ik met hem naar Rio mogen gaan, dan staat hij te lang stil. Daarom heb ik Zirocco Blue nu mee naar CH De Wolden”, aldus Vrieling.

Vrieling wees er op dat hij het toppaard vooral in het juiste ritme wil houden. ,,Enige lichtere parcoursen kunnen nu geen kwaad en dan houd je hem in beweging. Maar ik zal zondag de Grote Prijs niet met hem rijden”, liet Vrieling weten. Verleden jaar was de ruiter uit Holwierde winnaar van de Grote Prijs in Veeningen. Toen reed hij op Carrera VDL.

Regter maakt indruk
Winnares Chantal Regter maakte veel indruk. De amazone uit Assen greep met Bengel (Jupilot x Hors La Loi II) de winst met een forse voorsprong op Dominique Roelofsen. Regter voltooide haar rit, ze startte van de 78 combinaties als 24e, in een tijd van 63.06 seconden.

Chantal Regter won met Bengel het 1.35 op het CH De Wolden.
Chantal Regter won met Bengel het 1.35 op het CH De Wolden.
FOTO: JEROEN SPOOLDER

De voor haar gestarte Roelofsen had met Dante (Canturano x Phin Phin) een tijd neergezet van 67.50 en daar dook Regter dus met bijna vijf seconden onder. Derde werd Ali Al Khorafi met Cheri. Hij zette de klok stil op 67.98 seconde.

Regter moest dus lang afwachten of ze aan kop zou blijven. ,,Dat was een lange zit. Maar je kunt niets anders doen dan rustig blijven”, aldus een blije Regter na de prijsuitreiking. “Ik ben heel tevreden over mijn rit. Ik weet dat Bengel een erg snel paard is, maar dat het gat zo groot zou worden, had ik niet verwacht.”

In de tweede ring pakte Joe Whitaker de overwinning in het 1.40 met Lavarno. De Britse ruiter verkeert duidelijk in topvorm. Albert Voorn werd fraai tweede. De stylist reed keurig rond met Freebird. Een mooie vijfde plaats was er voor Michiel Brusse uit Wapserveen met Kom La Rondine.

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel