archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling en fantastische Carrera VDL aan kop op CH De Wolden

VEENINGEN – Jur Vrieling won zondag bij het CH De Wolden de Grote Prijs met Carrera VDL (v. Cardento). Vrieling startte als laatste in de barrage en klopte de Engelsman Joe Clee. Nederlands kampioen Leopold van Asten werd met VDL Groep Zagreb derde.
Jur Vrieling Carrera VDL De Wolden 2015

VEENINGEN | STEGEN.NET

Amper een half jaar heeft Jur Vrieling de hengst Carrera VDL onder zijn zadel, maar het belette de ruiter uit Holwierde niet om zondag de Grote Prijs van het CH De Wolden te winnen.
Jur Vrieling Carrera VDL De Wolden 2015
Jur Vrieling krijgt de felicitaties van voorzitter Hendriksen en burgemeester De Groot.
STEVEN STEGEN

Vrieling startte als laatste van de 13 deelnemers die tot de barrage wisten door te dringen. Tot dat moment stond de Engelsman Joe Clee aan kop net Diablesse de Muze, maar Vrieling deed als laatste starter een gedurfde en geslaagde aanval.

Goed opgeleid
Vrieling glunderde van oor tot oor bij de prijsuitreiking. ,,Wat een geweldig paard en wat heeft James Robert Billington hem goed opgeleid. Hij zei, je voelt wel wanneer het gas echt open kan. Nou dat voelde ik vandaag, ik ben er voor gegaan!”

Tevreden
Voorzitter Christiaan Hendriksen voelde zich ook winnaar. ,,Met Jur hebben we een geweldige winnaar en ook is het concours helemaal top verlopen. Ik zei wel tegen Jan Broek: wat mogen we blij zijn met de nieuwe bodem, vanochtend was er nog veel regen. Op gras was dat een probleem geweest, maar nu hadden we geen centje pijn.”

Voorzitter Christiaan Hendriksen van CH De Wolden en winnaar Jur Vrieling.
Voorzitter Christiaan Hendriksen van CH De Wolden en winnaar Jur Vrieling.
STEVEN STEGEN

Tijdsoverschrijding
Van de 50 gestarte combinaties bleven er dus 13 foutloos. Mark Bunting reed als eerste en zette een foutloze rit neer met Eurohill’s Alcatraz, maar hij bleef niet binnen de tijd. Later verruimde de jury de tijd, zodat de Engelse ruiter toch naar de barrage mocht.

De tijdsoverschrijding speelde meer deelnemers parten. Zo reed Mareille van Geel-Schröder uit Gees keurig foutloos met Chakato, maar de Drentse combinatie was 0.44 te langzaam en dat leverde een strafpunt op. Ook Hans van der Kolk miste met Ziezo door tijdsoverschrijding de barrage.

Lof voor parcoursbouwer
Toch was er veel lof voor parcoursbouwer Louis Konickx. ,,Het is niet makkelijk om met 50 deelnemers voor een goede barrage te zorgen. En als je ziet dat er geen scherprechters zijn, maar dat fouten overal gemaakt worden, dan heeft de parcoursbouwer hier heel goed werk afgeleverd”, vond Johan Heins, die een Canadese amazone begeleidde.

Beluister hier de reactie van Jur Vrieling en voorzitter Christiaan Hendriksen

Uitslag Grote Prijs CH De Wolden 2015, 1e weekend
1. Jur Vrieling (NED), Carrera VDL, 0-40.08
2. Joe Clee (GBR), Diablesse de Muze, 0-40.13
3. Leopold van Asten (NED), VDL Groep Zagreb, 0-41.78
4. Mark Bunting (GBR), Eurohill’s Alcatraz, 0-42.07
5. Annelies Vorsselmans (BEL), Chambertino, 0-42.16

Total
4
Shares
gerelateerde berichten
Total
4
Share