archief
contact
+31 6 53239630

Edward Gal met Glock’s Undercover onbedreigd naar Nederlandse titel

ERMELO – Edward Gal en Glock’s Undercover N.O.P. eisten zondag onbedreigd de Nederlandse dressuurtitel op. Partner Hans Peter Minderhoud reed Glock’s Johnson naar de tweede plaats. Diederik van Silfhout en Patrick van der Meer zijn naast Gal en Minderhoud geselecteerd voor het EK in Aken.
Edward Gal rijdt de ereronde op het NK-dressuur met Glock's Undercover.

ERMELO | STEGEN.NET | ANP | KNHS

Edward Gal is opnieuw Nederlands kampioen dressuur geworden. Bij de titelstrijd die voor het eerst in Ermelo werd verreden was de ruiter uit Oosterbeek niet te kloppen met Glock’s Undercover N.O.P.
Edward Gal rijdt de ereronde op het NK-dressuur met Glock's Undercover.
Edward Gal rijdt de ereronde op het NK-dressuur met Glock’s Undercover.
KNHS.NL

De jury zette de combinatie in zowel de Grand Prix als de kür op muziek aan kop. ,,Ik houd een super gevoel over aan dit NK”, zei Gal na de huldiging. ,,Undercover is weer helemaal hersteld na zijn mindere optreden in Rotterdam een paar weken geleden. Hij krijgt nu een paar dagen vrij en dan pakken we zaterdag de training weer op.”

Zilver voor Minderhoud
Gals levensgezel Hans Peter Minderhoud, met de veelgevraagde dekhengst Glock’s Johnson onder het zadel, kwam ondanks een persoonlijk record van 82,125 niet in de buurt. Toch eiste Minderhoud wel overtuigend het zilver op.

Diederik van Silfhout eindigde met Arlando N.O.P. met 79,225 knap als derde en bewees zich eens te meer als geschikte kandidaat voor de equipe die naar het EK in Aken gaat.

Tommie Visser liet zien dat hij VH Vinginio, waarmee hij onlangs werd herenigd na een lange periode van onzekerheid, weer aardig op de rit heeft. Dat resulteerde in een score (76,75) die bondscoach Wim Ernes met een tevreden grijns zal hebben opgeschreven voor de langere termijn (Rio 2016).

Team EK
Bij het EK in Aken krijgt Patrick van der Meer (Uzzo), die de titelstrijd aan zich voorbij liet gaan wegens een druk programma de laatste tijd, de voorkeur in gezelschap van de top drie van het NK.

Ernes koos daarmee voor de zekerheid van een betrouwbare serie prestaties. Hij moest wel, na het wegvallen van Adelinde Cornelissen (Jerich Parzival NOP) en Daniëlle Heijkoop (Siro NOP). Hun paarden zijn niet topfit noch in topvorm.

Sisteract bij Young Riders
Denise en Jeanine Nekeman beheersten het NK Young Riders. Denise won the sisteract en verwees met haar hengst Boston STH zus Jeanine en Vlingh naar de tweede plaats. Brons ging naar Rosalie Bos met Equestricons Bolita.

Denise en Jeanine waren de enige twee leden van het zilveren EK team die in Ermelo deelnamen aan het NK. Denise – vorig jaar brons op het NK – was een maatje te groot voor de rest, inclusief haar zus Jeanine. ,,Het ging heel goed dit weekend. Boston STH was vrijdag heel heet. Ik had hem na het EK wat rust gegeven en afgelopen maandag begon ik weer met hem. Het leek of hij net zadelmak was”, lacht Denise Nekeman.

Junioren

Lisanne Zoutendijk werd met Kostendrukkers Ringo Star kampioen bij de Junioren.
Lisanne Zoutendijk werd met Kostendrukkers Ringo Star kampioen bij de Junioren.

Lisanne Zoutendijk heeft de titel bij de Junioren gewonnen. Met Kostendrukkers Ringo Star won Lisanne overtuigend de Landenproef en de Kür op Muziek. Mercedes Verweij pakte het zilver, de bronzen medaille kwam in handen van Laura Quint.

Twee weken na het EK in Vidauban waar teamzilver en een vijfde plaats in de finale werden behaald, veroverde Lisannne Zoutendijk vandaag met Kostendrukkers Ringo Star haar eerste titel bij de junioren. Ze wonnen met overmacht de beide proeven van het kampioenschap. ,,Ik ben super tevreden. Ringo Star was super te rijden. Het liep heel fijn. Hij kan nog wel eens last van spanning hebben.”

Dressuurteam EK Dressuur, 12 tot met 16 augustus Aken
Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro)
Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN (v.Jazz)
Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox)
Patrick van der Meer (Naaldwijk), Uzzo (v.Lancet)

Total
25
Shares
gerelateerde berichten
Total
25
Share