Pim Mulder pakt zege in Grote Prijs CH De Wolden

 • 26 juli 2015 18:18
door: Steven Stegen, 26 juli 2015 18:18

VEENINGen | STEGEN.NET

Pim Mulder had een brede smile op zijn gezicht toen hij de ereronde aanvoerde op het CH De Wolden. De 34-jarige ruiter uit Dalfsen won met Zo Special de Grote Prijs van het tweede weekend.

De tweede Grand Prix op CH De Wolden was pittig. Van de 50 deelnemers bleven er maar zeven foutloos. Ook de tijd was een factor, want veel deelnemers kregen tijdsoverschrijding. Zo reed James Robert Billington foutloos met VDL cartello, maar hij kreeg wel één strafpunt voor de tijd.

Een blije Pim Mulder (rechts) naast voorzitter Christiaan Hendriksen.
Een blije Pim Mulder (rechts) naast voorzitter Christiaan Hendriksen.
STEVEN STEGEN

Als eerste
Mareille van Geel startte als eerste in de barrage met Chakato en liep in de barrage vijf strafpunten op. Daarna volgde Pim Mulder, die zeer gewaagd reed en foutloos bleef in 29.81. Sabrina van Rijswijk kwam daar met Zomodo P niet aan (12-41.53), net als Michael Greeve met Whitney BB, die een fout op de eerste kreeg.

Ook Engelsman Mark Bunting uit Veeningen wist niet nogmaals nul te rijden met Eurohill’s Africa. De Israelische Daniëlle Goldstein bleek vervolgens een gevaarlijke outsider, maar ze met Carisma kwam ze met 41.15 niet aan de tijd van Mulder.

Gevreesde concurrent
Als laatste startte Doron Kuipers, op voorhand de meest gevreesde concurrent voor Pim Mulder. Kuipers deed met Zucces een knappe poging, maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Voor Pim Mulder, al sinds het begin van CH De Wolden vaste deelnemer in Veeningen, was de zege de belangrijkste tot nu toe in zijn carrière.

 • Uitslag Grote Prijs 2015, 2e weekend
  1. Pim Mulder (NED), Zo Special, 0-39.81
  2. Doron Kuipers (NED), Zucces, 0-40.52
  3. Daniëlle Goldstein (ISR), Carisma, 0-41.15
  4. Michael Greeve (NED), Whitney BB, 4-39.85
  5. Mark Bunting (GBR), Eurohill’s Africa, 5-42.33