Anne de Vries pakt na 20 jaar hoofdprijs op CH Buitenpost

Anne de Vries pakt na 20 jaar hoofdprijs op CH Buitenpost

6 augustus 2015 11:53 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

BUITENPOST | STEGEN.NET

Anne de Vries won woensdag de Grote Prijs op het CH Buitenpost. De ruiter uit Broeksterwoude was de beste met zijn kleine, maar snelle merrie Confidence.
Anne de Vries won met Confidence in Buitenpost (archief). Foto: Steven Stegen

Anne de Vries won met Confidence in Buitenpost (archief).
FOTO: STEVEN STEGEN

De Vries reed in de barrage nogmaals foutloos en zijn tijd van 35.93 bleek de snelste. Hester Klompmaker werd voor eigen publiek tweede en derde, met respectievelijk Denolia (v. Indoctro) en Djumpsina SFN.

Anne de Vries was dolgelukkig met zijn overwinning. De 40-jarige ruiter doet al 20 jaar mee in Buitenpost. ,,Ik hoor bijna bij de inventaris. Ik heb hier nog nooit de Grote Prijs gewonnen, prachtig dat het nu eens is gelukt!”

In de klasse Z ging de overwinning naar Elmar van Hoorn uit Sappemeer met zijn paard Cupidon (v. Dollard de la Pierre).

Tweespannen
Het Nederlands kampioenschap voor tweespannen tuigpaarden werd gewonnen door Leendert Veerman. De rijder uit Wittelte pakte de titel met zijn paarden Besterly Amadeus en Denroos. Bij de vierspannen Fries Ras werd Frits de Jong kampioen.