Marriët Hoekstra speelt hoofdrol op CH Buitenpost

  • 4 augustus 2016 10:32

door: redactie, 4 augustus 2016 10:32

Buitenpost | STEGEN.NET

Marriët Hoekstra speelde woensdag bij de 63e editie van het CH Buitenpost de hoofdrol. De 26-jarige amazone uit Mildam won met haar topper U-Bresco Z de Grote Prijs. In de barrage klopte ze niemand minder dan Jur Vrieling.

Marriët Hoekstra won met U-Bresco Z de Grote Prijs op het CH Buitenpost.

Marriët Hoekstra won met U-Bresco Z de Grote Prijs op het CH Buitenpost (archieffoto).
📸 Reinold Lowes

Het was een topdag voor Marriët Hoekstra, die deze hele zomer al opvallend goed presteert. ,,Buitenpost is een prachtig concours en het was voor mij echt cashen vandaag”, aldus de gelukkige amazone op Facebook. Hoekstra wist zich met drie paarden voor de barrage van de Grote Prijs te plaatsen, waarvan ze er met twee ook daadwerkelijk startte.

Gas er op
Met de merrie U-Bresco Z (Untouchable Z x Cavalier) zette ze in de barrage het gas er flink op en kwam ze foutloos in de winnende tijd van 40.22 over de eindstreep. Jur Vrieling ging daarna met Corporal VDL foutloos rond in 44.01, uiteindelijk goed voor de derde plaats.

Want Suzanne Tepper zorgde nog even voor spannende momenten. Ze deed een knappe aanval op de tijd van Hoekstra, maar Tepper moest zich met Dyango in een tijd van 41.01 toch tevreden stellen met de tweede plaats.