Hans de Vries verovert Friese titel in ZZ-klasse

  • 10 augustus 2015 15:40
door: redactie, 10 augustus 2015 15:40

HARICH | STEGEN.NET

De Friese titel bij het ZZ-springen belandde tijdens de titelstrijd in Harich bij Hans de Vries. De ruiter uit Giekerk reed met Butterfly als enige in de barrage foutloos.
Hans de Vries pakte met Butterfly de Friese ZZ-titel (archief). Foto: Steven Stegen

Hans de Vries pakte met Butterfly de Friese ZZ-titel (archief).
FOTO: STEVEN STEGEN

De zwaarste klasse eindigde met een barrage met daarin vier combinaties die over de beide omlopen één springfout hadden gemaakt. Folkert Kelderman was in de barrage veruit de snelste, maar de ervaren ruiter uit Rinsumageest hoorde met Darina wel twee balken vallen en daarmee werd hij derde, achter Manon Snoek, die met Aristo één afworp kreeg. Hans de Vries reed met Butterfly (v. Quidam de Revel) wel foutloos.

Aanstormend talent
In de klasse Z ging de Friese titel naar Anne de Vries uit Broeksterwoude. Hij reed met Emara Dymara (v. Cardento) een knappe barrage en hield aanstormend talent Age Flapper met Danique (v. Corland) achter zich.

Eerder op de dag werd de 20-jarige Age Flapper wel kampioen in de klasse M. De ruiter uit Langezwaag pakte de titel met Capello, waarmee hij als enige ongeschonden beide omlopen doorliep. De ruin is in eigendom van hoefsmid Tjerk-Jan Dijkstra en zijn vrouw, die hem tot een half jaar geleden uitbracht in de wedstrijden. Age Flapper zat zaterdag voor de tiende keer op de rug van deze kwaliteitsvolle en sensibele ruin.