Jorinde Dolfijn grijpt met Justique Friese ZZ-titel

Share
  • 20 februari 2022 20:14

door: redactie, 20 februari 2022 20:14

In totaal kwamen er in de ZZ-klasse 13 combinaties aan de start, een mooi aantal. De eerste omloop bracht nauwelijks schifting, met 11 foutloze ritten. Maar in de tweede omloop was een foutje snel gemaakt, waardoor uiteindelijk drie deel­nemers tot de barrage door wisten te dringen.

ZZ-kampioene Jorinde Dolfijn en Justique.
📸 Arjen Schilperoord

In de spannende barrage was Jorinde Dolfijn duidelijk de beste. De dochter van Hester Klomp­maker bleef niet alleen nogmaals foutloos met Justique, maar reed ook nog eens de snelste tijd, waardoor zij de Friese titel in de wacht sleepte. De ervaren Folkert Kelderman werd tweede met een iets langzamere tijd en een springfout van Jalverna. Sonja van der Burg eindigde als derde met Helios Velvet.

In de klasse Z was een barrage niet nodig. Yfke Priem stuurde haar Kessel HX twee keer foutloos rond en dat deed niemand haar na. Priem werd daarnaast kampioen ZZ pony’s met Zafarano. De reserve­titel in het Z was voor Anke-Marije de Vries, die met Iconyc de snelste was met vier straf­punten.

Eerder op de dag maakte De Vries al indruk toen ze met Armstrong de Friese titel in de klasse M voor zich opeiste. Roelof Dolfijn, de broer van ZZ-kampioene Jorinde Dolfijn, werd in deze klasse derde, achter reserve­kampioen Jorrit Martijn Alta.