archief
contact
+31 6 53239630

Italië wint Nations Cup Dublin, Nederland vijfde en zeker van finale

DUBLIN – De Nederlandse springruiters zijn vrijdag op de vijfde plaats geëindigd in de FEI Furusiyya Nations Cup in Dublin. Nederland houdt – met alleen de wedstrijd volgende week in Hickstead nog te gaan – de leiding in de tussenstand van de eerste Europese divisie.
Nations Cup Dublin. De winnende Italiaanse springruiters. Van links naar rechts: Bruno Chimirri, Emilio Biocchi, Chef d'equipe Roberto Arioldi, Lorenzo De Luca en Piergiorgio Bucchi. foto: FEI | Tony Parkes

Dublin | knhs

De Nederlandse springruiters zijn vrijdag op de vijfde plaats geëindigd in de FEI Furusiyya Nations Cup in Dublin. Nederland houdt – met alleen de wedstrijd volgende week in Hickstead nog te gaan – de leiding in de tussenstand van de eerste Europese divisie.

In Dublin waren er hoofdrollen weggelegd voor Johnny Pals en Ruben Romp die twee vlekkeloze foutloze omlopen reden. Italië won de wedstrijd na een barrage met de thuis rijdende Ieren.

Nations Cup Dublin. De winnende Italiaanse springruiters. Van links naar rechts: Bruno Chimirri, Emilio Biocchi, Chef d'equipe Roberto Arioldi, Lorenzo De Luca en Piergiorgio Bucchi. foto: FEI | Tony Parkes
De winnende Italiaanse springruiters. Van links naar rechts: Bruno Chimirri, Emilio Biocchi, Chef d’equipe Roberto Arioldi, Lorenzo De Luca en Piergiorgio Bucchi.
FOTO: fei | Tony Parkes

Rob Ehrens stelde in Dublin een team op zonder ruiters die zijn geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. ,,Het is knap zoals we hier gepresteerd hebben. Gedeeld vijfde is een prima resultaat”, begint Ehrens. ,,We waren wat gehandicapt naar Dublin toegekomen na het uitvallen van Henk van de Pol. Daardoor kon ik op korte termijn niet een extra combinatie oproepen en waren we hier maar met vier ruiters. Quinlan het paard van Vincent Voorn trapte in de eerste manche op zijn hoefbal en hebben we in het belang van het paard niet meer terug laten komen in de tweede. Michel Hendrix reed goed met Baileys. Hij heeft een brok ervaring opgedaan in deze wedstrijd.”

Hoofdrol voor Pals en Romp
Hoofdrollen waren er voor Johnny Pals met de hengst Fernando BH en Ruben Romp met de merrie Audi’s Teavanta C Z door twee keer foutloos te rijden wat in totaal door acht van de 32 ruiters in de wedstrijd lukte. ,,Johnny en Ruben hebben echt top gereden. Johnny heeft al vaker op dit niveau gereden. Voor Ruben was het de eerste keer. Heel knap zoals hij dat gedaan heeft.”

Aan de leiding
In de FEI Furusiyya Nations Cup series rijden de tien landen vier wedstrijden waar punten te verdienen zijn. Nederland heeft zijn vier resultaten al binnen en reed in Dublin niet voor de punten. Met de vijfde plaats houdt Nederland de leiding in de tussenstand en kan in theorie volgende week alleen nog door Zwitserland naar de tweede plaats verwezen worden.

Nederland is zeker van de finale eind september in Barcelona en handhaaft zich in de eerste divisie. ,,Het zou mooi zijn als we na een heel goed seizoen de competitie volgende week ook winnend af kunnen sluiten”, kijkt Ehrens vooruit naar Hickstead.

 • Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Dublin 2016
  1. Italië, 0 str pnt, 0, 47.85 sec na barrage
  2. Ierland, 0 str pnt, 6, 56.84 na barrage
  3. Verenigde Staten, 12 str pnt
  3. Zweden, 12 str pnt
  5. Nederland, 16 str pnt
  -Vincent Voorn (Weert) – Quinlan, 21 – ng
  -Michel Hendrix (Kessel Lb) – Baileys (v.Indoctro), 8 – 8
  -Johnny Pals (As) – Fernando BH (v.For Pleasure), 0 – 0
  -Ruben Romp (Goirle) – Audi’s Teavanta II C Z(v.Treasure), 0 – 0
  5. Groot Brittannië, 16 str pnt
  7. Frankrijk, 24 str pnt
  8. Tsjechië, 30 str pnt
 • Tussenstand FEI Furusiyya Nations Cup series, 1e divisie, na 7 van de 8 wedstrijden
  1. Nederland, 345 pnt
  2. Zweden, 305 pnt
  3. Frankrijk, 265 pnt
  4. Zwitserland, 245 pnt
  5. Ierland, 242,5 pnt
  6. Groot Brittannië, 200 pnt
  7. Italië, 147.5 pnt
  8. Duitsland, 135 pnt
  9. Tsjechië, 135 pnt

Total
5
Shares
gerelateerde berichten
Total
5
Share