Indrukwekkende opening van Europees Kampioenschap Aken

Share
  • 12 augustus 2015 13:08

door: redactie, 12 augustus 2015 13:08

AKEN | STEGEN.NET | DPA | WDR

Met een wervelende show voor 40.000 toeschouwers werd dinsdagavond het Europees Kampioenschap in Aken officieel geopend. Ook Anky van Grunsven was onderdeel van het programma, ze reed naast Isabell Werth.
Beeld van de opening van het EK. De 68 hengsten zorgen voor spektakel.

Beeld van de opening van het EK. De 68 hengsten zorgen voor spektakel.
FOTO: WDR

De openingsshow gaf een mooi beeld van de bijna 120-jarige geschiedenis van de paardensport in Aken, ook wel het Mekka van de paardensport genoemd. De entree van vele grootheden uit de hippische sport in de enorme arena, sommigen in een koets, anderen te paard, zorgde bij veel toeschouwers voor kippenvel.

Zo maakten onder andere Nelson en zijn zoon Rodrigo Pessoa, Jos Lansink, Hans Günter Winkler, Paul Schockemöhle, Meredith Michaels-Beerbaum, Ludger Beerbaum, Isabell Werth en Anky van Grunsven de nodige ereronden, dat alles begeleid van een staande ovatie.

Hengsten
Een ander hoogtepunt was een imposante parade van 68 hengsten van de diverse Duitse ‘Landesgestüten’, met ruiters en amazones in een prachtige outfit. Daarbij reed ook de Duitse minister van defensie Ursula von der Leyen mee.

Tot slot werden de vlaggen van de 30 deelnemende landen het stadion in gedragen en was er een show met deelnemers uit de landen in bijzondere uitdossingen.

Hester Bischot
Voor Nederland verscheen een bijna onherkenbare Hester Bischot uit Dalen in de baan met haar schimmel Trovador da Raposa. Hester zat in het zadel in een strak rood-wit-blauw pakje en droeg een hoed met een bos oranje tulpen. Ook de kersverse Drentse kampioene Savannah Pieters had een rol, zij reed rond in de outfit van Groot-Brittannië.

Savannah Pieters tijdens de opening van het EK in Aken. foto: Celine Weerink

Savannah Pieters tijdens de opening van het EK in Aken.
FOTO: CELINE WEERINK

Tijdens het EK in Aken strijden ruim 400 ruiters/menners in vijf disciplines om 13 gouden medailles. De hashtag op twitter is #aachen2015 en je kunt meer info vinden op de site: http://www.aachen2015.de/

Foto’s EK Aken 2015

[wppa type=”slideonlyf” album=”27″ size=”auto”]Any comment[/wppa]