Veelzijdige paardensport op ‘t Peerdespul in Stadspark Groningen

Share
  • 29 augustus 2015 13:50

door: redactie, 29 augustus 2015 13:50

GRONINGEN | STEGEN.NET

Veelzijdige paardensport in een prachtige ambiance en omgeven met veel traditie. Dat is het jaarlijkse Peerdespul op 28 augustus. Annemieke Vincourt won er de kür op muziek.
Ceremonieel bij de opening van 't Peerdespul 2015.

Ceremonieel bij de opening van ‘t Peerdespul 2015.

Vincourt kwam in actie met haar paard Diede Dini, waarmee ze onlangs de Drentse titel in de Z2 in de wacht sleepte. De amazone uit Veeningen kwam in het Stadspark in Groningen tot de winnende score van 71,25%.

In de Prix St. Georges kwam de winnares ook uit Drenthe: Nicole de Leeuw uit Ruinen met Duvel. De Leeuw nam met een score van 67,15% ruim afstand van de concurrentie. Stephanie Bernds eindigde met Sipko’s Armani op de tweede plaats met 65,48%. Marjan Hooge pakte met Jive de derde prijs (64,34%).

Ingeborg Klooster geeft met Lex oet Oale Kloosterveen een demonstratie op de Ossenmarkt. foto: Doranka Groote

Ingeborg Klooster geeft met Lex oet Oale Kloosterveen een demonstratie op de Ossenmarkt.
FOTO: DORANKA GROOTE

Tuigpaarden
Lambertus Huckriede was succesvol in de ereklasse van de nationale tuigpaarden. Met Business won hij deze rubriek en kreeg hij voor de 13e keer de replica van de Zilveren Martinitoren uitgereikt. Harry van Middelaar nam met Brandy de tweede plaats in.

Bij het springen was Ernesto Canseco succesvol. De Mexicaanse ruiter van de VDL-Stud won twee rubrieken. Ook Amanda Slagter en Nicole Botma schreven elk een rubriek op hun naam.