Marjan Hooge en Fulltime winnen kür tijdens ‘t Peerdespul

Share
  • 29 augustus 2013 09:13

door: redactie, 29 augustus 2013 09:13

GRONINGEN | Stegen.net
Marjan Hooge heeft woensdag tijdens ‘t Peerdespul in het Groninger Stadspark de kür op muziek gewonnen. Hooge won met Fulltime.

De winnende kür van de Drentse combinatie, die ook nog eens op het druk bezochte hoofdterrein mocht worden getoond, was één van de hoogtepunten tijdens een zonnige en veelzijdige concoursdag, op de 28e augustus, de dag van Gronings ontzet. Er werd ook gereden in de ZZ-licht, waarin Carlien Hoedemaker met Wannabe indruk maakte.

Marjan Hooge en Fulltime in het Stadspark.

Marjan Hooge en Fulltime in het Stadspark.

Bij het springen domineerde Marianne Boerema. Zij wist met haar paard Divoza Horseworld Nizarmo beide ZZ-rubrieken te winnen. De Mexicaan Ernesto Canseco, rijdend voor de VDL-Stud, werd in beide parcoursen tweede. In de Z-parcoursen wonnen Maureen Bonder en Angelique Hoorn.

Veel aandacht ging uit naar de tuigpaarden. Lambertus Huckriede won voor de twaalfde keer in zijn imposante carrière de Zilveren Martinitoren, of althans de replica daarvan. Huckriede dankte dat aan zijn mooie optreden met zijn toppaard Unaniem. In Groningen stond verder de Nederlandse titel bij de tandems op het spel. Die werd opnieuw veroverd door titelverdiger Leendert Veerman uit Wittelte.