archief
contact
+31 6 53239630

Jarmilla Peterson en Annemieke Vincourt domineren dressuur CH Zuidwolde

ZUIDWOLDE – Jarmilla Peterson en Annemieke Vincourt domineerden de zwaarste dressuurrubrieken tijdens het CH Zuidwolde. Peterson werd eerste en tweede in de kür en Vincourt won met Diede Dini beide proeven in de ZZ-licht.
Concentratie bij Jarmilla Peterson (archief).
Concentratie bij Jarmilla Peterson (archief). FOTO: STEVEN STEGEN

ZUIDWOLDE | STEGEN.NET

Dressuuramazone Jarmilla Peterson deed tijdens het CH Zuidwolde goede zaken. Ze won de kür op M2/Z1-niveau en werd tweede in de kür Z2/ZZ-licht, achter winnaar Arie de Best.
Concentratie bij Jarmilla Peterson (archief).
Concentratie bij Jarmilla Peterson (archief).
FOTO: STEVEN STEGEN

Vooral de overwinning met Amoriette (v. Sunny Boy) in de kür op M2/Z1-niveau stemde de amazone uit Wedde zeer tevreden. ,,Ik ben trots op de dame”, zo schrijft ze op Facebook. Met een score van 65,50% stond de combinatie ook flink boven de nummer twee, Anouk Noordman met Etopia (60,167%).

Arie de Best
In de kür Z2/ZZ-licht ging de overwinning naar Arie de Best. Hij startte met Brian (v. Paddox) en werd beloond met 67,75%. Peterson werd nu tweede met Woody. ,,Ik moest vrij snel omzadelen en daardoor liep het niet iets minder fijn dan ‘s ochtends, maar met 66,75% en de tweede plaats is het toch een mooi resultaat.”

Annemieke Vincourt
In de twee ZZ-licht proeven kwam Annemieke Vincourt overtuigend voor de dag met Diede Dieni. De combinatie uit Veeningen werd vorige maand nog Drents kampioen in de Z2 en nu liep de merrie naar haar eerste overwinningen in de Z2. Met 223 en 240 behaalde Vincourt overtuigende scores.

Annemieke Vincourt met Diede Dini. Foto: Facebook
Annemieke Vincourt met Diede Dini.
FOTO: FACEBOOK

In de Z2 eiste Astrid Reinders in beide proeven de overwinning op. Met Ducos (v. Westpoint) behaalde ze 210 en 223 punten. Tekie Wubs-Grol eindigde in beide proeven als tweede met Starlington. In de Z1 won Mieke Bekelaar met Edison (v. Johnson) de twee proeven.

Total
12
Shares
0 deel
0 deel
12 deel
0 Tweet
0 deel