archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer wint met Cardozo eerste Grote Prijs Jumping Outdoor Tolbert

TOLBERT – Albert Zoer schreef zaterdag de eerste editie van de Grote Prijs van Jumping Outdoor Tolbert op zijn naam. De ruiter uit Echten had in deze 1.40-rubriek drie ijzers in het vuur. Met Cardozo (v. Lupicor) was hij uiteindelijk de beste. Annet Willems-Vos werd met Armagedon tweede.
Albert Zoer en Cardozo

TOLBERT | STEGEN.NET | RTV NOORD

Albert Zoer schreef zaterdag de eerste editie van de Grote Prijs van Jumping Outdoor Tolbert op zijn naam. De ruiter uit Echten had in deze 1.40-rubriek drie ijzers in het vuur. Met Cardozo (v. Lupicor) was hij uiteindelijk de beste.
Albert Zoer en Cardozo. foto: Facebook | YH Photoarts
Albert Zoer en Cardozo bij de prijsuitreiking.
FOTO: FACEBOOK | YH PHOTOARTS

Zoer leverde een knappe prestatie, want hij bleef met alle drie paarden foutloos. In de barrage kwamen 21 combinaties aan de start. ,,Er werd echt heel snel gereden. Ik moest er flink tegenaan, maar gelukkig is Cardozo van nature wel een snel paard”, aldus Zoer na afloop voor de microfoon van RTV Noord.

Zoer opende in de barrage met Heechchiems Bersina en zette direct een snelle tijd neer. Maureen Bonder uit Schoonoord ging op Champion de Quida twaalf honderdste sneller en realiseerde een tijd van 43 seconden precies.

Alles uit de kast
Met Heechchiems Cancu reed Zoer vervolgens 41.04 seconden, maar hij maakte op de laatste hindernis een fout. Daarna was het Annet Willems-Vos uit Wierden die met Armagedon met 42.21 seconden het heft in handen nam. De amazone rekende zich mogelijk al rijk, maar Zoer reed als laatste alles uit de kast en reed Cardozo naar 40.26 seconden. Hij won daarmee een trainingsmolen, aangeboden door de Molenkoning.

Hester Klompmaker won met Djumpsina SFN de Z/ZZ-finale.
Hester Klompmaker won met Djumpsina SFN de Z/ZZ-finale.

Z/ZZ-finale
De finale van de Z/ZZ werd gewonnen door Hester Klompmaker met Djumpsina SFN. Dat leverde de amazone uit Buitenpost een gloednieuwe paardentrailer op, aangeboden door sponsor Eemsned.

Albert Zoer over zijn overwinning (bron: RTV Noord)

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel