Grote Prijs Indoor Tolbert voor Albert Zoer en Okidoki

Grote Prijs Indoor Tolbert voor Albert Zoer en Okidoki

30 maart 2003 23:20 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

Met een prachtig gereden barrage besliste Albert Zoer uit Echten zaterdagavond de finale van Indoor Tolbert in zijn voordeel. De Drentse ruiter verzekerde zich met Okidoki van de lucratieve hoofdprijs: de paardentrailer.

Nederlands kampioene indoor Z-springen, Hester Klompmaker uit Buitenpost presteerde met haar kampioenspaard Oramibro Z uitstekend. Het debuut van Oramibro Z in de ZZ-klasse eindigde met de tweede plaats in de Grote Prijs van Tolbert, na een foutloos gereden barrage. Klompmaker had zelfs geruime tijd uitzicht op de overwinning, want telkens beet de concurrentie zich stuk op haar scherp neergezette tijd van 23,92 seconden.

Ook Albert Zoer leek niet echt favoriet toen hij met Okidoki de ring in kwam. Het 7-jarige paard van de winnaar was behoorlijk onwillig voor hij de eerste hindernis nam. ,,Oki Doki is een erg gevoelig paard en bij het binnenkomen in de ring schrok hij ergens van. Het duurde even voor ik hem onder controle had, maar ik was gelukkig nog op tijd en kon dus zonder probleem van start.”

Maar direct liet Okidoki zien dat er niet met hem te spotten viel en Albert Zoer had alle moeite om hem in toom te houden. De eerste twee hindernissen werden met de nodige onrust genomen, waarna de combinatie eigenlijk verkeerd uitkwam voor de derde hindernis. ,,De achterbenen gleden even weg, maar ik kon de situatie nog net redden”, aldus Zoer, die er daarna geen gras meer over liet groeien. In een snelle rit pakte hij zijn zege, zijn eerste overwinning van de Grote Prijs van Tolbert. Daarmee werd Zoer opvolger van Alie Vegter, die deze editie van Indoor Tolbert aan haar voorbij liet gaan.

Hester Klompmaker uit Buitenpost glunderde toen ze voor de huldiging voor de tweede prijs de ring in mocht komen. ,,Mooi hè. Ik ben dik tevreden”, lachte de Friezin breeduit. Opvallend was dat de ruiter die als meest succesvolle combinatie van het Z en ZZ-springen over twee dagen werd gehuldigd, Henri Stegeman uit Wierden, het in de barrage liet afweten. Drie balken en een weigering brachten hem buiten de prijzen op het slotnummer van de vijftiende editie van Indoor Tolbert.

De organiserende Stichting Indoor Tolbert keek op dit jubileumconcours met voldoening terug. Over acht dagen kwamen zo’n 7500 mensen naar de Hedde Jan Cazemier-manege en daarmee is het concours hippique succesvol verlopen.