Julien Epaillard vooraan in Paderborn, Leopold van Asten tweede

Share
  • 13 september 2015 19:00

door: redactie, 13 september 2015 19:00

PADERBORN | STEGEN.NET | KNHS | DPA

De Franse springruiter Julien Epaillard won bij de Riders Tour in Paderborn niet alleen het Championat met Quatrin de la Roque, maar ook de afsluitende Grote Prijs. Ook de Nederlanders deden vooraan mee, met een prima tweede plaats voor Nederlands kampioen Leopold van Asten met VDL Groep Zidane.

Julien Epaillard rijdt Quatrin de la Roque naar de zege in Paderborn.

Julien Epaillard rijdt Quatrin de la Roque naar de zege in Paderborn.
FOTO: RIDERS TOUR

Het leek een Nederlands podium te worden in Paderborn met Van Asten, Marc Houtzager en Gert Jan Bruggink. Maar de laatste twee starters in de barrage verpestten het Oranje feestje.

Mooie strijd
Het was een mooie strijd op de zandpiste in Paderborn waar Gert Jan Bruggink (De Lutte) en MCB Ulke de eerste nulronde reden in een snelle tijd van 38.87 seconden. Daar ging Van Asten bijna achttiende van een seconde onderdoor met een super springende VDL Groep Zidane (v.Heartbreaker).

Marc Houtzager (Rouveen) nestelde zich met de voorheen door zijn partner Julia Kayser gereden Sterrehof’s Ushi tussen Van Asten en Bruggink in met een sterke foutloze omloop in 37.55 seconden.

Europees teamkampioen Gerco Schröder (Tubbergen) moest met toptalent Glock’s Zaranza (v.Karandasj) zijn meerdere erkennen in zijn Nederlansde collega’s. Schröder finishte foutloos als zevende in 39.08 seconden.

Laatste starters Eva Bitter en Julien Epaillard verpestten het Oranje-feestje en reden Houtzager en Bruggink van het podium. Epaillard (38) won met Quatrin de la Roque (v.Quick Star) in de toptijd van 35.58 seconden. Meer dan twee seconden sneller dan Leopold van Asten.

De Fransman heeft de ruin nog geen vijf weken onder zijn zadel. ,,Dit was pas onze derde wedstrijd en ik hen ‘m nog niet eerder zo snel gereden. Het is een groot genoegen om dit paard te rijden.”