Leopold van Asten winnaar Grote Prijs Indoor Brabant

Share
  • 12 maart 2017 19:04

door: redactie, 12 maart 2017 19:04

Den Bosch | STEGEN.NET

Leopold van Asten was zondag de beste in de Grote Prijs van Indoor Brabant. De 40-jarige ruiter uit Venray was in met VDL Groep Zidane de snelste in de barrage. Hij reed foutloos en bleef met 39,29 zijn landgenoten Wout-Jan van der Schans en Marc Houtzager nipt voor.

Leopold van Asten

Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P.
📸 FEI | Stefan Lafrentz

Van der Schans mocht met zijn paard Capetown als eerste van zeven ruiters in de barrage starten en zette 40,51 op de klok. De combinatie Houtzager en Sterrehof’s Calimero bleef daar met 41,11 net boven.

De vier buitenlandse deelnemers aan de barrage, Lorenzo de Luca uit Italië, Bertram Allen uit Ierland en de twee Franse ruiters Kevin Staut en Simon Delestre maakten een fout en misten daardoor het podium.

Het duurde lang zondag in de Brabanthallen in Den Bosch voordat een combinatie de eerste ronde foutloos kon afleggen. Uiteindelijk bleken ook slechts zeven van de 41 springruiters daartoe in staat. Ervaren ruiters als Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer en Gerco Schröder, maar ook de Duitse winnaar van vorig jaar Marcus Ehning, raakten een hindernis en hoefden niet terug te komen voor de barrage.

In de barrage was Van Asten de snelste. De Limburger die al vele jaren Brabant als zijn thuis beschouwt, dook onder toeziend oog van koning Willem-Alexander en de drie prinsessen onder de tijd van Van der Schans. ,,Het liep het hele weekend al goed. Dat het vandaag dat allemaal op zijn plek valt, is onbeschrijfelijk”, zei Van Asten, die de hoofdprijs van 123.000 euro mocht bijschrijven. ,,Dat we hier met zo veel Nederlanders goed presteren, belooft ook veel voor de landenwedstrijden in de zomer.”