Para-amazone Rixt van der Horst Europees kampioen

Para-amazone Rixt van der Horst Europees kampioen

19 september 2015 20:33 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

DEAUVILLE | STEGEN.NET | LC | KNHS

Amazone Rixt van der Horst uit Grou is Europees kampioen geworden in de paradressuur met haar paard Uniek N.O.P (grade 2).
Rixt van der Horst pakte goud (archief)

Rixt van der Horst pakte goud (archief)

Van der Horst, die vorig jaar al twee gouden WK-medailles won op individuele nummers, scoorde zaterdag 75,543 procent. De Britse Natascha Baker won zilver met Sookie St James en een score van 72,857 procent.

IJskoud
De kampioene vertelt: ,,Ik voelde dat Uniek er zin in had en weet dat het er gemakkelijk uit gaat zien dan. Mijn benen en handen waren ijskoud bij het losrijden. Ik probeerde me daar weinig van aan te trekken. Dat kost zoveel energie, terwijl ik alle energie nodig heb voor mijn proef. Wat ben ik blij dat het zo goed gelukt is.”

Goudhaantje
Frank Hosmar uit Haarle was met Alphaville N.O.P. het volgende goudhaantje. Hij startte als laatste van grade IV, dus het goud was meteen bekend: 73,273% was genoeg. Frank kwam zeer emotioneel uit de ring. “Wat heb ik veel te danken aan dit paard. Na individueel zilver en brons dan nu voor het eerst goud op een kampioenschap”, zei hij nadat hij zijn Alphaville N.O.P had omhelst.

De volgende Nederlandse start was die van Nicole den Dulk met Wallace N.O.P.. In grade Ib had ze deze keer een beetje de schrik te pakken door een bokkesprongetje van Wallace N.O.P. precies voor ze de wedstrijdring binnenreed. Het zorgde voor een behoudender gereden proef dan gisteren, beloond met 70,621%. Haar ervaren Olympische concurrenten Puch en Pearson deden het beter dan gisteren. Uiteindelijk bleek de proef van Den Dulk goed voor brons.

Engeland won goud in de landenwedstrijd, met zilver voor Nederland. De derde plaats ging naar Duitsland.

Deel dit bericht