Weer goud voor Sanne Voets in kür Paralympische spelen

Share
  • 30 augustus 2021 13:30

door: redactie, 30 augustus 2021 13:30

📌 Tokio
📝 paardensportnoord | KNHS

Sanne Voets heeft bij de Paralympische spelen goud veroverd in de kür op muziek. Het is de tweede gouden medaille in Japan voor Voets.

Ze won eerder ook de individuele dressuurtest met Demantur en zilver met de Nederlandse dressuurequipe. Frank Hosmar veroverde in zijn klasse zilver.

Voets prolongeerde de titel die ze in 2016 in Rio de Janeiro behaalde. Ze kwam in de kür op muziek tot een score van 82 procent en was daarmee duidelijker beter dan de Zweedse Louise Etzner Jakobsson (75,9 procent) en de Belgische Manon Claeys (75,6 procent).

Voets was heel blij met haar kür. ,,Alles viel op zijn plek op het juiste moment, dat is heel bijzonder. Er moet zo veel kloppen om het zo tot een goed einde te kunnen brengen.”

Zilver voor Hosmar

Frank Hosmar reed met zijn paard Alphaville N.O.P. naar zilver in de kür. Hij kwam in zijn klasse (V) tot 80,2 procent en moest daarmee alleen de Belgische Michèle George voor laten. Zij had met 80,5 procent een iets hogere score.

Rixt van der Horst kon niet meer in actie komen op de kür op muziek. Haar paard Findsley N.O.P. had zich verstapt en was niet fit genoeg om deel te kunnen nemen.

De 34-jarige Sanne Voets komt uit in klasse IV; in klasse I zitten de sporters met de zwaarste handicaps en in klasse V de atleten met kleine beperkingen. De Rosmalense amazone is regerend Europees, wereld- en paralympisch kampioen in haar klasse.