Lennard de Boer domineert finale Hippos Concours Appingedam

Lennard de Boer domineert finale Hippos Concours Appingedam

25 oktober 2015 14:39 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

Appingedam | Stegen.net
Lennard de Boer domineerde zaterdagavond de finale van het Hippos Concours Appingedam. De ruiter uit De Wijk pakte met VDL Edgar M (v. Arezzo VDL) de eerste en met Davidoff de tweede plaats in de Grote Prijs.

Hoewel het programma flink uitliep maakte niemand zich daar druk om. De sfeer zat er goed in en de belangstelling was groot in manege De Veenhoeve. De Z/ZZ-finale vormde het hoogtepunt van de avond. Vanuit de klasse Z bleven zes combinaties foutloos en in de ZZ kwamen er nog twee bij. Zowel Suzanne Tepper als Lennard de Boer hadden twee paarden voor de barrage.

Lennard de Boer, hier op Davidoff, waarmee hij tweede werd.

Lennard de Boer, hier op Davidoff, waarmee hij tweede werd.
Laurelin Ritzema

Tepper startte als eerste in deze barage met KM Euphoria tot de laatste hindernis bleef zij foutloos, maar helaas viel de balk van de laatste oxer. Nicole Botma deed met Veraleen een poging om de eerste foutloze combinatie in de barrage te worden en dit lukte prima. Ook zette zij een tijd van 39,41 wat goed was voor een derde plaats in het eindklassement.

Lennard de Boer zette met VDL Edgar M een nog veel snellere tijd neer en pakte hiermee al dus al snel de leiding met maar liefst 38,61 seconden en een foutloos parcours. Amanda Slagter deed met A Splash of Class een goede poging en was in de eerste helft van de barrage beduidend sneller dan haar concurrente. Helaas moest ze een balk incasseren op de voorlaatste hindernis, in een tijd van 40,67.

Communicatiefoutjes

Nick van den Broek deed een goede poging met Easy Again HBC, maar door een paar communicatiefoutjes onderweg was zijn tijd niet snel genoeg en kreeg hij 43,42 op de klok te zien. De 16-jarige amazone Beaudine Hollemans was in het basisparcours de snelste combinatie en ook in de barrage sprong zij met haar paard, Bella Diva RB, naar een supersnelle tijd van maar liefst 39,45 waarmee zij uiteindelijk vierde is geworden.

verkleed springen

Voor de ponyruiters was er een leuke rubriek verkleed springen.
Laurelin Ritzema

Suzanne Tepper had echter nog een tweede kans. Met Icarus van de Kalevallei deed zij een goede gooi naar een ranking in de top drie. Uiteindelijk reed Suzanne foutloos in een tijd van 40,16, waarmee zij een vijfde prijs verdiende. Ook Lennard de Boer had nog een tweede troef in de strijd, echter was hij al zeker van de winst in de Grote prijs van Appingedam. Toch reed Lennard volop met zijn tweede paard Davidoff en was hiermee concurrent van zichzelf door op een tweede plek te eindigen met een tijd van 39,03.

Lennard de Boer was natuurlijk blij met zijn succes. ,,Het was een super leuk concours! Ik was hier nog niet eerder geweest, maar het is hier echt prima geregeld.”