Home » Teruggekiekt, foto’s uit de oude doos, dit keer: Ballerina
historie

Teruggekiekt, foto’s uit de oude doos, dit keer: Ballerina

Zo, daar zijn we weer met de serie ‘Teruggekiekt’. Op verzoek terug, foto’s uit het archief. We kregen veel positieve reacties op de serie, vandaar nu deel 5. Kort na het plaatsen van de foto kwamen al de goede reacties. Het gaat hier om Ballerina, gereden door Jolijn Klomp.

We hebben deze keer een foto geplaatst die gemaakt is in augustus 1995, tijdens het Drents kampioenschap in Gieten. Niet verwonderlijk dus dat Job Oldenziel al snel de locatie herkende, want het was immers op het terrein van de familie Oldenziel. Stefanie Luning dook zelfs in haar video-archief en achterhaalde op die manier de plek van het kampioenschap.

Ook amazone Jolijn Klomp mengde zich al snel in de reacties op onze Facebookpagina en daar geven we een deel van weer.

Jolijn Klomp met de merrie Ballerina tijdens het Drents kampioenschap 1996 in Gieten.
Jolijn Klomp met de merrie Ballerina tijdens het Drents kampioenschap 1996 in Gieten.

Jolijn, wat weet je nog te vertellen over Ballerina?

,,Nou best veel indoor kampioen in Ermelo klasse Z, ze won een nieuwe Volvo S40 in Wierden en de grote prijs van Indoor Meppel en dat allemaal in de vorige eeuw en wel in1996.”

Wat was de afstamming?

,,Ze was een Animo uit een moeder van Octaaf(dacht ik).”

Heb je haar lang gereden?

,,Ik had haar van Roelof Bril gekocht als 7-jarige en heb er ongeveer twee jaar op gereden. Toen werd ze verkocht naar Debbie Dolan in Amerika.”

Wat maakte haar speciaal?

,,Het was een echte vosmerrie en heel heet, maar toch goed te controleren in het parcours. Speciaal aan haar was dat ze altijd foutloos sprong, ze had enorme vechtlust en de wil om nul te springen, dus dat maakte haar voor mij echt speciaal.”

De volgende keer plaatsen we bij een nieuwe ‘Teruggekiekt’ de foto alleen op Facebook en Twitter en nadat er voldoende goede antwoorden en informatie binnen is maken we een artikel hier op de site.