archief
contact
+31 6 53239630

Robert Havinga pakt zege op EDR-concours Winschoten

WINSCHOTEN – Ruim 200 paarden kwamen zaterdag aan de start tijdens het jaarlijkse EDR-concours in manege De Dollard. In de zwaarste rubriek eiste Robert Havinga de overwinning op met Bacardi. In de klasse M domineerde Weite Oldenziel.
Robert Havinga en Bacardi tijdens de prijsuitreiking in Winschoten. foto: Renold Lowes
Robert Havinga en Bacardi tijdens de prijsuitreiking in Winschoten. FOTO: REINOLD LOWES

WINSCHOTEN | STEGEN.NET

Ruim 200 paarden kwamen zaterdag aan de start tijdens het jaarlijkse EDR-concours in manege De Dollard. In de zwaarste rubriek eiste Robert Havinga de overwinning op met Bacardi.
Robert Havinga en Bacardi tijdens de prijsuitreiking in Winschoten. foto: Renold Lowes
Robert Havinga en Bacardi tijdens de prijsuitreiking in Winschoten.
FOTO: REINOLD LOWES

Het evenement kon deze keer op één dag worden afgewerkt. ,,In eerste instantie liep het niet zo hard met het aantal inschrijvingen”, vertelt Christi Coenraadts van de organisatie. ,,Daarom hebben we de zondag geschrapt. Maar uiteindelijk kwamen er toch nog meer dan 200 paarden, zodat het een lange dag werd. Uit Duitsland waren er zo’n 20 paarden.”

In de zwaarste klasse, de gecombineerde Z/ZZ, kwamen 16 combinaties aan de start, waarvan precies de helft foutloos bleef in het basisparcours. In de barrage was Weite Oldenziel de snelste, maar hij maakte met Cerania M wel een fout en dat deed de ruiter uit Gieten op de zesde plaats belanden.

Robert Havinga uit Eelderwolde was de beste. Hij reed Bacardi (v. Numero Uno) foutloos rond in de barrage in 47.26 seconden. Suzanne Tepper pakte de tweede plaats. Zij reed Dyango VDL (v. Zapatero) rond in 50.10. De derde plaats was voor Elmar van Hoorn met Darius de W.

Oldenziel domineert
In de klasse M domineerde Weite Oldenziel. Niet alleen pakte hij met Zero Tolerance M de overwinning, hij stuurde zijn andere paard Bam Bam M. ook nog eens naar de tweede prijs. Rianne Visscher eindigde met Don (v. Corland) als derde. De klasse L werd gewonnen door Lars Slagter met Vienna.

Total
6
Shares
0 deel
0 deel
6 deel
0 Tweet
0 deel