Springruiter Weite Oldenziel scoort op CH Ter Apel

Share
  • 2 mei 2016 19:31

door: redactie, 2 mei 2016 19:31

TER APEL | STEGEN.NET
Weite Oldenziel was tijdens het CH Ter Apel succesvol in de zwaarste rubriek. Hij won het Z-springen tijdens de wedstrijden op Sportpark ‘t Heem.

CH Ter Apel. Weite Oldenziel viel twee keer in de prijzen met Zero Tolerance.

Weite Oldenziel viel twee keer in de prijzen met Zero Tolerance.
FOTO: REINOLD LOWES

De zwaarste springrubrieken waren niet heel dik bezet. In de klasse Z was Weite Oldenziel de enige deelnemer en dus was het niet zo gek dat hij won. Met Zero Tolerance reed de ruiter uit Gieten een foutloze eerste ronde. In de tweede ronde gingen er twee balken af.

In de klasse M bracht een barrage met vijf deelnemers de beslissing. Alice Jakobs was in de barrage de beste. De amazone uit Emmer-Compascuum zette met Lehar (v. Lancer II) een foutloze ronde neer in 44.25. Daarmee hield ze Jos Hofman met Eddison op de tweede plaats. Hij reed foutloos in 44.62. Weite Oldenziel was veruit de snelste, maar een foutje an Zero Tolerance voorkwam een hogere klassering dan de derde plaats.

Alice Jakobs won met Lehar in de klasse M.

Alice Jakobs won met Lehar in de klasse M.
FOTO: REINOLD LOWES

In de klasse L, waarin een groep goede paarden aan de start kwam, ging de overwinning naar Germaine Benus met Gilvano (v. Heartbreaker), op de tweede plaats gevolgd door Martijn van Geel met Dinandolin.

Bij de zware dressuur behaalde Rachelle Buining uit Ter Apelkanaal een dubbel succes. Ze won met Wondergirl (v. Farrington) beide proeven. In de M1/M2 waren Viola Nijland (met Beaudine) en Marscha Smits (Guus) de besten.