Christian Ahlmann en Taloubet winnen zware wereldbeker Madrid

Share
  • 29 november 2015 15:50

door: redactie, 29 november 2015 15:50

MADRID | STEGEN.NET

Christian Ahlmann pakte zojuist als laatste starter in de barrage de overwinning in de wereldbeker van Madrid. De Duitse ruiter zegevierde met Taloubet.

Slechts vijf combinaties wisten zich voor de barrage te plaatsen tijdens de Madrid Horse Week, dat vorig jaar voor het eerst een wedstrijd voor de wereldbeker mocht uitschrijven.

Christian Ahlmann en Taloubet Z wonnen de wereldbeker in Madrid. (foto: FEI | Herve Bonnaud)

Christian Ahlmann en Taloubet Z wonnen de wereldbeker in Madrid.
FEI | HERVÉ BONNAUD

Carlos Lopez startte in de barrage als eerste met Prince de le Mare. De 12-jarige ruin is niet het snelste paard, maar de Colombiaanse combinatie bleef wel foutloos in 41.37 en dat bleek uiteindelijk goed voor de tweede plaats.

Fout op de eerste
Want na Lopez maakte de Belg Pieter Devos met Dream of India Greenfield een foutje in de dubbel. Daarna maakten zowel Henrik von Eckermann (Cantinero) als Marco Kutscher (Chaccorina) een fout op de eerste sprong.

Als laatste starter was de opgave voor Ahlmann uiteindelijk niet zo zwaar. Met de ervaren KWPN’er Taloubet reed hij zonder problemen en sneller dan Lopez de barrage.

Nederlanders
De twee Nederlandse deelnemers konden geen rol van betekenis spelen. Harrie Smolders en de BWP gekeurde Emerald (v. Diamant de Semilly) liepen in de basisronde een pechfout op, waardoor zij bleven steken op de negentiende plaats.

VDL Groep Verdi TN N.O.P. maakte geen fitte indruk. Het toppaard van Maikel van der Vleuten liet links en rechts de benen hangen en daardoor kreeg het duo drie springfouten te verduren. Voor hen was er uiteindelijk niet meer dan een 32ste plaats.