Duits podium bij eerste wereldbeker Oslo

  • 17 oktober 2010 19:27
door: redactie, 17 oktober 2010 19:27

Oslo | Stegen.net | dpa
De eerste wereldbeker voor de springruiters van dit winterseizoen kreeg zondag in de Noorse hoofdstad Oslo een compleet Duits podium. Christian Ahlmann eiste als laatste starter de overwinning op. Hij deed dat met Taloubet. Beste Nederlander werd Leon Thijssen. De ruiter uit Baarlo werd met Tyson vijfde.

Christian Ahlmann met Taloubet Z.

Zeven deelnemers kwamen terug voor de barrage, met Leon Thijssen als enige Nederlander. Hij reed als eerste in de barrage nogmaals foutloos, maar wist ook gelijk dat zijn rit niet snel genoeg was. Toch pakt hij met zijn vijfde plaats 12 punten voor het klassement van de wereldbeker.

Christian Ahlmann startte in de barrage als laatste en had goed afgekeken bij landgenoot Ludger Beerbaum, die als eerste een kortere route nam in het parcours. Ahlmann zette met Taloubet Z de winnende tijd van 41,40. Beerbaum werd met Chaman tweede in 42,14 en Lars Nieberg maakte het Duitse succes compleet, door met Levito als derde te eindigen.

Ondanks de zege van Christian Ahlmann zal de Duitser niet met veel plezier aan het evenement terug denken. Zijn negenjarige Zangersheide-hengst Calvados stierf namelijk in zijn box. De hengst is mogelijk bezweken aan een geknapte aorta. Een snel opgeroepen dierenarts kon niets meer voor het paard betekenen. ,,Heel jammer, want Calvados was een veelbelovend jong paard”, aldus de Duitse bondscoach Otto Becker.