Sanne Thijssen en Ulena ‘lest best’ bij Indoor Wierden

Sanne Thijssen en Ulena ‘lest best’ bij Indoor Wierden

8 november 2015 11:18 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

WIERDEN | STEGEN.NET | WENDY SCHOLTEN

Ze won donderdag al de kwalificatie en maakte zaterdagavond haar favorietenrol waar: de bijna 17-jarige Sanne Thijssen won de Grote Prijs van Indoor Wierden. Met haar ‘straaljager’ Ulena bleek ze als laatste stater in de barrage de snelste.

Indoor Wierden bood topsport van de bovenste plank en de slotbarrage mondde uit tot een steeplechase onder lokale favorieten, die luidkeels opgezweept werden door het uitzinnige publiek. Remco Been uit Geesteren hield met 34.31 seconden lange tijd de leiding in handen met Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker), maar moest die ‘pole position’ afstaan aan de Zuid-Hollandse snelheidsduivel Siebe Kramer die met Coralie (v. Cornet Obolensky) in 33.58 finishte.

Sanne Thijssen en haar 'straaljager' Ulena op weg naar de winst bij Indoor Wierden. Foto: Fototrailer

Sanne Thijssen en haar ‘straaljager’ Ulena op weg naar de winst bij Indoor Wierden.
INDOOR WIERDEN | FOTOTRAILER

Remco Been zou vierde worden, want de Ier Conor Drain, die sinds de zomer 2013 in Twente woont, was op Zidane (v. Germus R) nog sneller in 32.83 seconden.

Laatste starter
Laatste starter Sanne Thijssen gaf alles wat ze in zich had. De manier waarop ze de tijd nog eens 0,12 seconde eerder stopte, onderstreepte nogmaals haar uitzonderlijke talent. In april werd ze al Nederlands kampioen van de Junioren én van de Young Riders.

De barrageritten die Sanne Thijssen met Ulena rijdt, zijn bijna niet te evenaren. ,,Ulena is zo verschrikkelijk snel van nature. Ze verliest in de lucht geen seconde en ze is super wendbaar. De eerste omloop kon vloeiender, maar zo is ze nu eenmaal: bloedfanatiek. Dit was mooi. Het is de eerste keer dat ik op Indoor Wierden rijd en het was super. Abnormaal zoveel volk stond er langs de ring en dan gaat er in de prijsuitreiking ook nog de Nederlandse vlag voor je omhoog”, straalt ze.

Ook in de prijsuitreiking stonden Pim Mulder (5e), Chantal Regter (6e), Bas van der Aa (7) en Sanne’s vader Leon Thijssen (8e) en tot grote verrassing van zichzelf werd Regter gehuldigd als beste amazone van Indoor Wierden, wat haar een extra prijs van 1.000 euro opleverde.

Enthousiast
Indoor Wierden-voorzitter Raymond Spekenbrink is zeer enthousiast over het verloop van het druk bezochte evenement. ,,Toen ik vier jaar geleden hier begon, had Indoor Wierden nieuwe impulsen nodig. De menavond was dit jaar opnieuw een gigantisch succes. De nieuwe CSI1* rubrieken naast de CSI2* werden zeer goed ontvangen, maar ook de verlengde piste is een succes. We hebben de sport letterlijk meer ruimte kunnen bieden. We hadden dit jaar zoveel inschrijvingen dat we ruiters moesten teleurstellen. Ik denk dat we nu alle tools in handen heben om verder te kunnen. Volgend jaar viert Indoor Wierden het 40-jarig jubileum en ik denk dat het een mooi streven is om dan een derde rankingproef aan te bieden, dus nóg meer prijzengeld.”

De CSI1* Grote Prijs voor CSI1* ruiters op 1.35m niveau om de Anemone Horse Trucks Prijs werd zaterdag gewonnen door James Billington met Doklahoma VDL (v. Baloubet du Rouet). Jesper Romp won de 1.25m Roelofsen Horse Trucks Raalte Prijs met Esmee (v. Berlin) en topper in de 1.30m Lodewijk Assurantien Prijs was Doron Kuipers op Indiana van HD (v. Toulon). De Z-finale is gewonnen door Rink-Jan Dijkstra met Sanchez (v. Stakkato).

Uitslag Grote Prijs Indoor Wierden 2015
1. Sanne Thijssen, Ulena, 0-32.71
2. Conor Drain, Zidane, 0-32.83
3. Siebe Kramer, Coralie, 0-33.58
4. Remco Been, Holland van de Bisschop, 0-34.31
5. Pim Mulder, Zo Special, 0-35.10

Deel dit bericht