Remco Been de rapste in spannende Grote Prijs Indoor Wierden

Remco Been de rapste in spannende Grote Prijs Indoor Wierden

6 november 2016 14:01 Uit

Door Wendy Scholten
 
Leestijd: 2 minuten

Wierden | STEGEN.NET

Remco Been won zaterdagavond voor eigen publiek de Grote Prijs tijdens de 40e editie van Indoor Wierden. Terwijl het leek alsof het niet meer sneller kon in deze 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs, ontpopte Remco Been zich als de Twentse Max Verstappen en eiste hij met Holland van de Bisschop de overwinning op.
Remco Been en Holland van de Bisschop op weg naar de overwinning in de Grote Prijs Indoor Wierden. foto: Indoor Wierden | Fototrailer

Remco Been en Holland van de Bisschop op weg naar de overwinning in de Grote Prijs Indoor Wierden.
FOTO: Indoor Wierden | Fototrailer

Indoor Wierden kende een slotscenario dat niet mooier geschreven had kunnen worden. Het begon zaterdagavond met een romantisch huwelijksaanzoek van buurman Gerrit Stam aan Jet Ebeltjes, en het eindigde met een sensationele barrage waarin een handvol regionale helden tegen de rest vocht om de hoofdrol. Een rol die Remco Been op het lijf geschreven is.

,,Wij gaan vandaag niet meer naar huis!”, glundert werkgever Eric Wiefferink van top tot teen. De handelsman, die zijn dochters Britt (17) en Jessie (15) in eerdere rubrieken ook al goed zag presteren, wordt massaal gefeliciteerd. ,,Nog nooit heeft mijn stal de Grote Prijs van Indoor Wierden gewonnen. Deze stond op mijn verlanglijstje.”

Zege niet cadeau
Remco Been kreeg de 6.250 euro niet cadeau. In de eerste ronde nam hij Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) figuurlijk onder de arm mee. Pas in de barrage begon de eigenzinnige hengst van VDL Stud zich te ontspannen en deed hij mee in de aanval die Been opende op de tijd van outsider Kevin Beerse uit het Friese Warga op Camelot (v. Harley VDL).

Dat Jelmer Hoekstra, die voor de Limburgse handels- en sportstal van Leon Thijssen rijdt, ‘slechts’ derde zou worden was amper te bevatten. Hij reed een ogenschijnlijk perfecte barragerit met Quinoa des Riollets (v. Calvaro), waarmee hij afgelopen zomer nog de Grote Prijs van CSI Wierden won.

Na CSI3* Hardelot in Frankrijk is dit de tweede Grote Prijs die Remco Been dit jaar met Holland van de Bisschop wint. ,,We zijn er even tussenuit geweest. Het ging even niet zo goed en toen ik m’n hand brak bij een val van een jong paard, hebben we helemaal een pas op de plaats moeten zetten. Hij sprong vanavond heel goed. Het is een karakterpaard, je moet hem kennen, maar hij heeft ongelooflijk veel kwaliteit!”

Verdiend
Voor de winnaar niets dan lof uit de mond van Eric Wiefferink. ,,Wist je dat hij alweer twaalf bij mij in dienst is? Hij kwam als L/M-ruiter. Door veel te doen heeft hij heel goed leren paardrijden. Het is een gruwelijk harde werker. Hij is nog niet één dag te laat op stal gekomen. Deze zege in ‘eigen huis’ heeft hij verdiend.”

Meer Twentenaren gingen met een hoge klassering naar huis. Willem Greve werd vierde op de KWPN-hengst Carrera (v. Larino), Bas van der Aa werd vijfde op Cassilia (v. Casall), Wesley Mulder finishte als zevende op Twister de la Pomme (v. Darco) en Sander Geerink pakte de negende prijs mee met Robinson (v. Rubert R).

 • Uitslag Grote Prijs Indoor Wierden 2016:
  1. Remco Been, Holland van de Bisschop (v. Hearthbreaker), 0/0-34.97
  2. Kevin Beerse, Camelot (v. Harley), 0/0-35.26
  3. Jelmer Hoekstra, Quinoa des Riollets (v. Calvaro), 0/0-36.22
  4. Willem Greve, Carrera (v. Larino), 0/0-36.90
  5. Bas van der Aa, Cassilia (v. Casall), 0/0-38.12

Deel dit bericht