archief
contact
+31 6 53239630

Maureen Bonder domi­neert ZZ-klasse bij sprin­gen Exloo

EXLOO — Maureen Bonder domi­neerde zater­dag de ZZ-rubriek tij­dens het spring­con­cours in Exloo. De ama­zone uit Schoonoord werd eer­ste met Champion de Quidam Rv en pakte met Elmo de derde plaats. Elmar van Hoorn ein­digde als tweede met Darius de W. 
Maureen Bonder won in Exloo de ZZ-klasse met Champion de Quidam. foto: Steven Stegen

EXLOO | STEGEN.NET

Maureen Bonder domi­neerde zater­dag de ZZ-rubriek tij­dens het spring­con­cours in Exloo. De ama­zone uit Schoonoord werd eer­ste met Champion de Quidam Rv en pakte met Elmo de derde plaats.
Maureen Bonder won in Exloo de ZZ-klasse met Champion de Quidam. foto: Steven Stegen
Maureen Bonder won in Exloo de ZZ-klasse met Champion de Quidam.
STEVEN STEGEN

In de ZZ-rubriek werd goed gere­den. Zeven van de elf com­bi­na­ties ble­ven fout­loos in het basis­par­cours. Elmar van Hoorn leek goede papie­ren te heb­ben voor de over­win­ning. Hij zette met Darius de W. een snelle fout­loze bar­rage neer, maar zijn tijd van 36.49 werd toch nog verbeterd.

Schepje bovenop
Daarvoor zorgde Maureen Bonder. Nadat ze eer­der met de fijn sprin­gende Elmo (v. Van Gogh) al een tijd van 36.99 had neer­ge­zet deed ze er met haar tweede paard Champion de Quidam Rv (v. Quidam de Revel) nog een schepje bovenop: fout­loos in 34.79. Daarmee ver­dreef ze Elmar van Hoorn naar de tweede plaats.

De goede pres­ta­ties in Exloo maken dui­de­lijk dat Maureen Bonder weer begint mee te tel­len op ZZ-niveau. „Dit zijn twee fijne paar­den. Elmo is nog heel jong en oner­va­ren, maar pakt het goed op. Champion de Quidam heeft al meer gelo­pen, maar maakt het me niet altijd mak­ke­lijk”, aldus Bonder.

In de klasse Z wer­den meer fou­ten gemaakt en had­den de par­cours­hul­pen genoeg te doen. Marian Lunsche eiste in deze rubriek de over­win­ning op met Elmo. Elmar van Hoorn deed ook hier weer goed mee, met een tweede prijs met Dakota van Schuttershof. Lynn Bulthuis werd met Dollard’s Doolittle derde.

In de klasse M was Stefan Adamowicz met Dominica Renate Beuving (Eikarlos) de baas. De beste drie uit zowel de M als de Z plaat­sten zich voor Indoor Drachten.

gerelateerde berichten
Total
3
Share