Maureen Bonder domineert ZZ-klasse bij springen Exloo

  • 5 december 2015 19:43
door: Steven Stegen, 5 december 2015 19:43

EXLOO | STEGEN.NET

Maureen Bonder domineerde zaterdag de ZZ-rubriek tijdens het springconcours in Exloo. De amazone uit Schoonoord werd eerste met Champion de Quidam Rv en pakte met Elmo de derde plaats.
Maureen Bonder won in Exloo de ZZ-klasse met Champion de Quidam. foto: Steven Stegen

Maureen Bonder won in Exloo de ZZ-klasse met Champion de Quidam.
STEVEN STEGEN

In de ZZ-rubriek werd goed gereden. Zeven van de elf combinaties bleven foutloos in het basisparcours. Elmar van Hoorn leek goede papieren te hebben voor de overwinning. Hij zette met Darius de W. een snelle foutloze barrage neer, maar zijn tijd van 36.49 werd toch nog verbeterd.

Schepje bovenop
Daarvoor zorgde Maureen Bonder. Nadat ze eerder met de fijn springende Elmo (v. Van Gogh) al een tijd van 36.99 had neergezet deed ze er met haar tweede paard Champion de Quidam Rv (v. Quidam de Revel) nog een schepje bovenop: foutloos in 34.79. Daarmee verdreef ze Elmar van Hoorn naar de tweede plaats.

De goede prestaties in Exloo maken duidelijk dat Maureen Bonder weer begint mee te tellen op ZZ-niveau. ,,Dit zijn twee fijne paarden. Elmo is nog heel jong en onervaren, maar pakt het goed op. Champion de Quidam heeft al meer gelopen, maar maakt het me niet altijd makkelijk”, aldus Bonder.

In de klasse Z werden meer fouten gemaakt en hadden de parcourshulpen genoeg te doen. Marian Lunsche eiste in deze rubriek de overwinning op met Elmo. Elmar van Hoorn deed ook hier weer goed mee, met een tweede prijs met Dakota van Schuttershof. Lynn Bulthuis werd met Dollard’s Doolittle derde.

In de klasse M was Stefan Adamowicz met Dominica Renate Beuving (Eikarlos) de baas. De beste drie uit zowel de M als de Z plaatsten zich voor Indoor Drachten.