Patrice Delaveau ‘lest best’ in Longines Masters Parijs

Share
  • 6 december 2015 19:32

door: redactie, 6 december 2015 19:32

PARIJS | STEGEN.NET

Het Franse publiek stond op de banken toen Patrice Delaveau zondag als laatste starter de zege pakte in de Longines Masters van Parijs. Met Lacrismoso 3 HDC klopte hij voor 6.000 toeschouwers zijn landgenoot Simon Delestre. Maikel van der Vleuten werd fraai vierde.
Patrice Delaveau won met Lacrimoso de Grote Prijs in Parijs. foto: Longines Masters

Patrice Delaveau won met Lacrimoso de Grote Prijs in Parijs.
LONGINES PARIS MASTERS

Zestien combinaties bleven in het basisparcours van de Belgische parcoursbouwer Luc Musette foutloos, zodat een volle en spannende barrage volgde. Billy Twomey had daarin geruime tijd de leiding met de inmiddels 18-jarige Tinka’s Serenade, maar hij werd toch nog door twee Franse ruiters voorbij gestreeft.

Zeshonderdste sneller
Als eerste gebeurde dat door Simon Delestre met Hermes Ryan, die zeshonderdste sneller was. Nog sneller leek haast onmogelijk, maar Patrice Delaveau had nog weer 14/100 minder nodig. ,,Ik ben heel tevreden. Hier heb ik nog niet eerder gewonnen”, aldus Delaveau.

Maikel van der Vleuten zette met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) een uitstekende rit neer, heel zeker en kort gestuurd. Het leverde hem de vierde plaats op, altijd nog goed voor 35.000 euro. Harrie Smolders werd met Don VHP Z 14e, na een springfout die volgde op een ongelukkige afstand.

Uitslag vind je hier