Rabobank stopt als hoofdsponsor van de KNHS

Rabobank stopt als hoofdsponsor van de KNHS

11 december 2015 15:58 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS

De KNHS moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De Rabobank stopt per 1 januari 2017 met de ondersteuning van de hippische sportbond.
Het nieuwe KNHS-centrum in Ermelo. foto: KNHS

Het nieuwe KNHS-centrum in Ermelo.
KNHS

Met het niet verlengen van het sponsorcontract komt er een einde aan een langdurige samenwerking. ,,Rabobank is sinds de oprichting van de KNHS in 2002 hoofdsponsor”, zegt KNHS-directeur John Bierling. ,,Mede dankzij het partnership met de Rabobank heeft de paardensport zich verder kunnen ontwikkelen de afgelopen jaren en heeft de Nederlandse top zich blijvend aan de internationale top gevestigd. 2014 en 2015 waren voor de paardensport zelfs de succesvolste seizoenen aller tijden.”

Talentenplan
Bierling wijst ook op het succes van het Rabo Talentenplan. ,,Dat zorgt voor doorgroei van talenten naar de senioren. Meer dan de helft van de ruiters uit de medaille-winnende teams in de Olympische disciplines op het WK en EK senioren in 2014 en 2015 komt voort uit het Rabo Talentenplan. Dat is ongekend en daar zijn we trots op!”

De KNHS ziet de toekomst, ondanks het vertrek van de hoofdsponsor, met vertrouwen tegemoet. ,,We hebben samen met Rabobank nog een prachtig Olympisch jaar in het vooruitzicht. Met nieuwe samenwerkingsverbanden gaan we onze huidige sportieve successen continueren en verder uitbouwen”, zegt John Bierling.

Nieuwe partners
De bijdrage van de Rabobank is, hoe gewaardeerd ook, slechts een fractie van de totale financiering van de KNHS. ,,Het topsportbeleid blijft ongewijzigd en we hebben er alle vertrouwen in dat we nieuwe partners aan onze sport gaan verbinden. Paardensport is immers de mooiste sport van Nederland. Samen met 1 miljoen paardenliefhebbers delen we onze passie. En dat gunnen we iedereen.”

De Rabobank zal in overleg met de KNHS zoeken naar oplossingen voor de continuïteit van het KNHS Talentenplan na 2016. Eerder deze week werd duidelijk dat Rabobank nog eens 9.000 banen gaat schrappen.