archief
contact
+31 6 53239630

KNHS wil niet verder met bondscoach Rob Ehrens

📌 ERMELO – Rob Ehrens stopt noodgedwongen eind dit jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters.De KNHS wil het contract met de 64-jarige Limburger niet verlengen, zo maakte de bond maandagavond bekend.
clinic Rob Ehrens.
Rob Ehrens tijdens de clinic in Exloo.

📌 Ermelo
📝 paardensportnoord | KNHS

Rob Ehrens stopt noodgedwongen eind dit jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters.De KNHS wil het contract met de 64-jarige Limburger niet verlengen, zo maakte de bond maandagavond bekend.

Rob Ehrens vervulde de taak van bondscoach 16 jaar lang en mag als één van de succesvolste bondscoaches bestempeld worden. Tock kiest de KNHS er voor de relatie te verbreken. Het is volgens de hippische sportbond tijd voor een frisse wind.

Teleurgesteld

Rob Ehrens is teleurgesteld over hoe de beslissing van de KNHS tot de stand is gekomen. ,,Ik had het liever eerder geweten en was graag nog doorgegaan. Ik heb deze functie altijd met heel veel passie en plezier uitgevoerd, maar als de KNHS het tijd vindt voor een frisse wind, dan leg ik me daarbij neer.”

CHIO Rotterdam Nations Cup
Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager, Rob Ehrens, Willem Greve en Frank Schuttert op het podium na de zege in de Nations Cup op het CHIO Rotterdam 2021.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Technisch directeur Iris Boelhouwer van de KNHS: ,,De successen van Rob Ehrens als bondscoach zijn ongeëvenaard. De KNHS en de Nederlandse springsport zijn Rob veel dank verschuldigd. Ik begrijp de teleurstelling van Rob. Het besluit om het contract met Rob niet te verlengen was uiteraard geen makkelijke beslissing om te nemen.”

Eerder op de dag werd al bekend dat de KNHS ook niet verder gaat met Luc Steeghs als bondscoach bij de Junioren en Young Riders.


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel