Veel variatie bij tweede editie dressuurspektakel Dalen

Share
  • 23 december 2015 17:48

door: Ingeborg Vermeer, 23 december 2015 17:48

DALEN | STEGEN.NET
De stichting dressuurspektakel organiseert kort na de Kerst voor de tweede keer een groot dressuurevenement. Op 27, 28, 29 en 30 december kunnen dressuurliefhebbers terecht op Stalhouderij De Vliers.

Met dressuurwedstrijden en gastlessen voor paarden en pony’s, kraampjes, shows en tijdens de showmiddag en -avond een kür op muziek voor de finalisten van de paarden is er voor jong en oud veel te beleven. Op 30 december staat vanaf de middag het barokke paard centraal. Alle activiteiten vinden binnen plaats. Publiek is tijdens alle dagen en de showavond van harte welkom! De toegang is gratis; alleen voor de finale op 29 december betalen bezoekers € 3,00 per persoon.

Loes Corsel verzorgt tijdens het dressuurspektakel in Dalen een gastles. foto: Steven Stegen

Loes Corsel verzorgt tijdens het dressuurspektakel in Dalen een gastles.
STEVEN STEGEN

Tijdens de eerste twee dagen strijden de dressuurruiters in de klassen B t/m Z2 voor geldprijzen, extra prijzen en voor een plek in de finale op 29 december. Inmiddels hebben zich al meer dan honderd ruiters ingeschreven, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. Met dank aan sponsoren uit de omgeving strijden de ruiters ook om extra prijzen.

Showmiddag en -avond
De finale van het concours vindt plaats op 29 december vanaf 15.00 uur. De finalisten van de klassen L1 t/m Z2 rijden dan ieder een eigen kür op muziek. Deze muzikale dressuurproeven worden afgewisseld met verschillende shows, onder andere van het Z-viertal van RV Exloo dat dit jaar Nederlands kampioen is geworden. Voor paardensportliefhebbers een finale om naar uit te kijken.

Barokke dag
Op de laatste middag en avond van het Dressuurspektakel staat het barokke paard centraal. De Vereniging van het Spaanse Paard Nederland organiseert samen met de stichting deze barokke dag. Rassen van mediterraanse oorsprong, zoals bijvoorbeeld de Pura Raza Espagnola, Lusitano, (Arabo-)Fries, Kladruber en de Lipizzaner maken deze dag hun opwachting.

‘s Middags strijden zij in de dressuur; in de avond wordt het Spaans gezellig bij De Vliers! Vanaf 19.00 uur zijn er barokke hengsten, shownummers, rassenpresentaties, working equitation en paarden aan de lange teugel te zien. Kortom, het barokke paard in al haar glorie, waarbij de Flamencodans en Spaanse muziek het publiek de winter even doet vergeten. Deze dag wordt aangeboden door de vereniging van het Spaanse Paard Nederland. ‘s Morgens kunnen pony- en paardenruiters een gastles volgen bij grand-prix amazone Loes Corsel.

Toegang overwegend gratis
Het evenement is mogelijk gemaakt door sponsoring van lokale en regionale bedrijven. De toegang is gratis, met uitzondering van de dressuurfinale op 29 december. Dan kost een entreekaartje € 3,=. De toeschouwers kunnen alles goed zien vanaf de speciaal hiervoor geplaatste tribune in de hal van Stalhouderij De Vliers en vanuit de verwarmde kantine.