Stroomruiters Beilen maken zich op voor Indoor Hartje Drenthe

  • 7 december 2019 18:55
door: Fred Lubbers, 7 december 2019 18:55

📌 Beilen
📝 STEGEN.NET
📸 Henk Lomulder

Hoewel het concours hippique Indoor Hartje Drenthe na de kerst begint, is de organisatie al druk bezig met de voorbereidingen. Veel vrijwilligers zetten zich nu al op alle mogelijke manieren in, maar tijdens het concours zijn er zo’n tachtig vrijwilligers actief in allerlei functies.

Het concours hippique Indoor Hartje Drenthe, dat is opgezet door de paardensport- en menvereniging Stroomruiters in Beilen, kent vier dressuurdagen en tien dagen waarop gesprongen wordt.

De dressuursport komt vanaf 27 december aan bod met de paarden L-combinaties. De ponyklassen B t/m L2 komen op dag twee in actie en deze gelden ook als selectie voor het Drents kampioenschap. Op 29 december staan de ponyklassen M en Z gepland en ook deze zijn selectiewedstrijden voor het Drents Kampioenschap. De M-combinaties bij de paarden komen op 28 december eveneens in de ring. Maandag 30 december worden de afsluitende dressuurwedstrijden voor B en Z paarden gehouden.

Het concours gaat op 3 en 4 januari verder met de springwedstrijden voor pony’s in de klassen B tot en met L, die tevens selectiewedstrijden zijn voor de Drentse Kampioenschappen. Vrijdag 10 januari is de eerste dag voor springpaarden met de klassen BB en B. Ook zaterdag 11 januari zijn die klassen actief, net als deelnemers in de klasse L. Zaterdag 12 januari komen B en L combinaties in de ring en twee dagen later BB en B.

Woensdag 15 januari is voorbehouden voor L-combinaties en donderdag 16 januari staan M-combinaties in de ring. Alle die klassen tellen als selectiewedstrijd voor de Drentse Kampioenschappen. De voorlaatste dag, vrijdag 17 januari staat in het teken van wedstrijden voor M, Z, ZZ ruiters, terwijl later op de dag de B en L finales worden verreden. Op de laatste dag van Indoor Hartje Drenthe, zaterdag 18 januari, mogen de ponyruiters in de klassen M tot en met ZZ in de ring komen. Eind van de middag staat het verenigingsspringen op het programma en ook de M-finale. Klapstuk van Indoor Hartje Drenthe bij het springen is op zaterdagavond 18 januari de Grote Prijs, waar tal van toppers uit het Noorden en Oosten acte de pr├ęs├ęance geven.

Oostermoer Kei

Vanwege het succes afgelopen seizoen, mag de organisatie in Beilen zich ook nu weer opmaken voor de spring- en dressuurfinales van de Oostermoer Kei. Zaterdag 4 januari worden de springcombinaties beoordeeld door niemand minder dan bondscoach Rob Ehrens. Een dag later worden de dressuurcombinaties beoordeeld door een jury waarin onder andere Laurens van Lieren zitting neemt.

Voor de wind

De organiserende vereniging Stroomruiters in Beilen gaat het momenteel voor de wind. Het aantal leden groeit gestaag en in het bijna afgelopen jaar is de vereniging uitgebreid met een afdeling mennen.