Home » Marit Slagter geniet volop van dubbel dressuursucces met Awaldie
dressuur

Marit Slagter geniet volop van dubbel dressuursucces met Awaldie

ZUIDBROEK | STADSKANAAL | STEGEN.NET

Dressuuramazone Marit Slagter beleefde zaterdag een ongekend drukke, maar ook zeer succesvolle dag. Ze won die dag met Awaldie twee keer in de ZZ-licht: in Beilen bij Indoor Hartje Drenthe en bij Indoor Groningen.
Marit Slagter en Awaldie. foto: Reinold Lowes
Marit Slagter en Awaldie vlak voor de prijsuitreiking in Zuidbroek.
REINOLD LOWES

De 21-jarige amazone uit Stadskanaal lijkt twee dagen later nog niet bekomen van het succes. ,,Nee, dit succes had ik echt niet verwacht! Het is heel bijzonder om dit mee te maken, ik geniet er nu nog van.”

Niet de bedoeling
Het was niet eens de bedoeling om zo uit te pakken. ,,Ik had al een selectie voor het Drents kampioenschap gemist en daarom wilde ik heel graag naar Beilen. Dat de selectie tijdens het grote concours Indoor Hartje Drenthe was, daar hadden we vooraf helemaal niet bij stil gestaan.”

Marit Slagter en Awaldie eisten in Beilen de overwinning op in de ZZ-licht. ,,Gelukkig was de organisatie coulant en konden we gelijk na de proef weg. We hebben Awaldie nog een aantal uurtjes stalrust gegund en daarna zijn we rond zes uur richting Zuidbroek gereden”, vertelt Marit.

Marit Slagter

marit slagtergeboren: 29 mei 1994

werk/studie: vierdejaars Human Resource Management in Groningen.

paard: Awaldi (Olivi x Flemmingh), een nu 11-jarige merrie. Aangekocht als 6-jarige en vervolgens zelf opgeleid. Eigenaar is Marit’s moeder Clara.

lest bij: tegenwoordig bij Monique Peutz en Hergen van Hall. Voorheen bij Christa Larmoyeur.

Nieuwe energie
Wie denkt dat Awaldie ‘s avonds bij het tweede optreden uitgeblust was heeft het mis. ,,In eerste instantie voelde Awaldie wel iets rustiger aan, maar toen we de ring binnen reden veranderde dat. Die entourage is geweldig en het gaf mijn paard als het ware nieuwe energie.”

Marit Slagter en Awaldie wonnen ook deze proef, een kür op muziek. Daarmee is de combinatie winnaar geworden van de finale van de DCIG, de finale van de dressuurcompetitie van Indoor Groningen, waarvoor de laatste maanden een aantal selecties is verreden.

Marit richt zich nu op de finale van het Drents kampioenschap, dat op 5 en 6 februari wordt verreden in het Hippisch Centrum Emmen in Erica. In augustus 2013 werd de combinatie al Drents kampioen in de Z1.

Drie wedstrijdpaarden
Marit Slagter heeft drie wedstrijdpaarden, die gestald staan bij Stal Prummel is Stadskanaal. De grondlegger en bekende fokker Harm Jan Prummel overleed op 15 oktober, maar zijn vrouw Jannie zet de stal met de hulp van Marit en haar moeder Clara door.

Beelden van de proef tijdens Indoor Groningen

Deel dit met je vrienden