Opnieuw zege Amanda Slagter bij Indoor Groningen, ‘alles paste vandaag’

Share
  • 30 december 2015 18:39

door: Steven Stegen, 30 december 2015 18:39

ZUIDBROEK | STEGEN.NET

Amanda Slagter kon haar geluk niet op. De 19-jarige amazone won woensdag bij Indoor Groningen twee rubrieken op rij. Eerst het M-progressief en vervolgens met A Splash of Class ook het Z-progressief.
Amanda Slagter rijdt A Splash of Class naar de overwinning in de klasse Z. foto: Steven Stegen

Amanda Slagter rijdt A Splash of Class naar de overwinning in de klasse Z.
STEVEN STEGEN

Voor Amanda Slagter staat de teller na twee dagen op drie overwinningen. ,,Een prachtige manier om het jaar af te sluiten”, zegt ze. Minder leuke momenten heeft ze de laatste weken ook gekend. Haar opa overleed plotseling aan een hersenbloeding. ,,Ik denk daar best vaak aan, ook voor ik in het parcours start.”

Positief gevoel
Aan Indoor Groningen houdt Amanda Slagter een zeer positief gevoel over. ,,De afgelopen jaren heb ik hier steeds goed gereden. Het is een mooi concours, met veel gezelligheid. En vandaag paste alles gewoon.” Met A Splash of Class pakte ze de volle 36 punten in het parcours, in de winnende tijd van 40.27. Julian de Boer werd met Dodge tweede en Maureen Bonder met Elmo eindigde op de derde plaats.

[wppa type=”mphoto” photo=”491″ size=”auto”]Any comment[/wppa]

Amanda Slagter richt zich nu op zondag. Dan staan bij Indoor Groningen de jeugdrubrieken gepland. Met haar paard Discover wil de jonge amazone dan een 1.40 rijden, dat alles onder het toeziend oog van bondscoach Rob Ehrens. ,,Verder kom ik in Drachten nog aan de start en daarna volgen al snel de provinciale kampioenschappen. Genoeg te doen”, aldus Slagter, die gelijk na haar ereronde al naar huis ging, om tussen de bedrijven door nog een aantal andere paarden te trainen.