Britt Wiefferink met Brunetti de beste van Overijssel

Britt Wiefferink met Brunetti de beste van Overijssel

14 februari 2016 19:43 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

DENEKAMP | STEGEN.NET
Britt Wiefferink wist in Denekamp de Overijsselse titel ZZ-springen in de wacht te slepen. De nog maar 16-jarige amazone pakte de titel met Brunetti (v. Briar).

De top drie van het Overijssels ZZ-kampioenschap, met helemaal links Britt Wiefferink. foto: KNHS Overijssel

De top drie van het Overijssels ZZ-kampioenschap, met helemaal links Britt Wiefferink.
KNHS OVERIJSSEL

In de beslissende barrage met zes deelnemers was Britt Wiefferink veruit de snelste. Met Brunetti 2 had ze 34,69 seconden nodig voor een foutloze ronde. Wiefferink klopte Josta van Straaten, die met Ciao Bella S tweede werd in 35,97. Van Straaten werd ook nog vierde met Ditola S. Daar tussen eindigde Jan Weersink met C-Valentijn op de derde plaats. In totaal mogen zeven combinaties naar het KNHS-kampioenschap.

In de klasse Z eiste Pim Mulder het kampioenslint op. In de barrage rekende deze ervaren ruiter met Ecanto J af met twee tegenstanders. Joost Siemerink werd met Vmb Dorriena tweede en Melissa Maatkamp werd derde met Celvana. De titel in de klasse M ging naar Francine Wartena met Diva.