archief
contact
+31 6 53239630

Féline Bakker grijpt drie Groninger titels: ‘dit is bizar, wat geweldig!’

BIERUM — Féline Bakker is enkele dagen na het Gronings kam­pi­oen­schap nog een beetje in de wol­ken. En geef haar eens onge­lijk. De 16-jarige ama­zone uit Bierum sleepte drie titels in de wacht. „Een bizarre dag, echt geweldig!” 
Féline Bakker met haar drie kampioenen.

Bierum | STEGEN.NET

Féline Bakker is enkele dagen na het Gronings kam­pi­oen­schap in Winschoten nog een beetje in de wol­ken. En geef haar eens onge­lijk. De 16-jarige ama­zone uit Bierum sleepte drie titels in de wacht. „Een bizarre dag, echt geweldig!”

Féline Bakker met haar drie kampioenen.
Féline Bakker poseert trots met haar drie kam­pi­oe­nen.
FOTO: ANYKE BAKKER

Bakker kwam in manege De Dollard eerst in actie met haar pony Magic Roses Cocktail, waar­mee ze kam­pi­oen werd in de klasse M1 grote maat. Met haar andere pony Amazing Hero was ze ver­vol­gens de beste in de Z1 grote maat. En als klap op de vuur­pijl volgde nog het kam­pi­oen­slint in de Z1 paar­den met Vennedy.

Focus
Féline werd niet ner­veus nadat ze met haar pony’s al kam­pi­oen was gewor­den. „Ik zei wel tegen mezelf: zorg dat je nu de focus houdt en laat zien wat je kan! Dat lukte. Vooraf denk je: in the­o­rie moet het kun­nen om drie titels te halen, maar als het dan echt lukt, dat is geweldig!”

Féline Bakker begon zoals zo veel meis­jes met zes jaar met rij­den op een Shetlander. Toen ze acht was kreeg ze een C‑pony: Samedi. Deze pony leidde ze hele­maal zelf op. Dat leverde een nati­o­nale titel en twee reser­ve­ti­tels op. Daarna kwam Magic op haar pad, die ze ook zelf naar het hui­dige niveau heeft gebracht.

Het com­bi­ne­ren van pony’s met een paard gaat de fana­tieke ama­zone goed af. „Het was eerst even wen­nen, maar nu vind ik het eigen­lijk alleen maar mooi. Je wordt er zelf heel erg han­dig van.”

Drie keer naar Ermelo
De drie­vou­dige kam­pi­oene heeft de komende tijd drie keer een trip naar Ermelo op het pro­gramma staan, want ze moet met haar drie vier­voe­ters op ver­schil­lende dagen in actie komen op het KNHS-kam­pi­oen­schap. „Nee, dat vind ik zeker niet ver­ve­lend, maar juist mooi. Oké, het zijn dan drie rei­zen, maar ik kan me elke keer op één pony of paard rich­ten, dus dat lijkt met eigen­lijk een voordeel.”

Ze lest bij Corrie Rave en bij Marloes Oosterhof, maar ook zus Janine zorgt voor bege­lei­ding, vooral ook op het men­tale vlak. Féline zit nu in VWO 5 en heeft het druk met school. „Als ik eind­exa­men heb gedaan wil ik in elk geval een jaar hele­maal met de paar­den bezig, om te kij­ken hoe me dat bevalt. Of ik daarna ga stu­de­ren weet ik nog niet, eigen­lijk droom ik er wel van om van de paar­den mijn werk te maken. Ik wil in elk geval pro­be­ren een zo goed moge­lijke rui­ter te worden!”
gerelateerde berichten
Total
5
Share