Féline Bakker grijpt drie Groninger titels: ‘dit is bizar, wat geweldig!’

Féline Bakker grijpt drie Groninger titels: ‘dit is bizar, wat geweldig!’

1 maart 2016 15:22 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

Bierum | STEGEN.NET

Féline Bakker is enkele dagen na het Gronings kampioenschap in Winschoten nog een beetje in de wolken. En geef haar eens ongelijk. De 16-jarige amazone uit Bierum sleepte drie titels in de wacht. ,,Een bizarre dag, echt geweldig!”

Féline Bakker met haar drie kampioenen.

Féline Bakker poseert trots met haar drie kampioenen.
FOTO: ANYKE BAKKER

Bakker kwam in manege De Dollard eerst in actie met haar pony Magic Roses Cocktail, waarmee ze kampioen werd in de klasse M1 grote maat. Met haar andere pony Amazing Hero was ze vervolgens de beste in de Z1 grote maat. En als klap op de vuurpijl volgde nog het kampioenslint in de Z1 paarden met Vennedy.

Focus
Féline werd niet nerveus nadat ze met haar pony’s al kampioen was geworden. ,,Ik zei wel tegen mezelf: zorg dat je nu de focus houdt en laat zien wat je kan! Dat lukte. Vooraf denk je: in theorie moet het kunnen om drie titels te halen, maar als het dan echt lukt, dat is geweldig!”

Féline Bakker begon zoals zo veel meisjes met zes jaar met rijden op een Shetlander. Toen ze acht was kreeg ze een C-pony: Samedi. Deze pony leidde ze helemaal zelf op. Dat leverde een nationale titel en twee reservetitels op. Daarna kwam Magic op haar pad, die ze ook zelf naar het huidige niveau heeft gebracht.

Het combineren van pony’s met een paard gaat de fanatieke amazone goed af. ,,Het was eerst even wennen, maar nu vind ik het eigenlijk alleen maar mooi. Je wordt er zelf heel erg handig van.”

Drie keer naar Ermelo
De drievoudige kampioene heeft de komende tijd drie keer een trip naar Ermelo op het programma staan, want ze moet met haar drie viervoeters op verschillende dagen in actie komen op het KNHS-kampioenschap. ,,Nee, dat vind ik zeker niet vervelend, maar juist mooi. Oké, het zijn dan drie reizen, maar ik kan me elke keer op één pony of paard richten, dus dat lijkt met eigenlijk een voordeel.”

Ze lest bij Corrie Rave en bij Marloes Oosterhof, maar ook zus Janine zorgt voor begeleiding, vooral ook op het mentale vlak. Féline zit nu in VWO 5 en heeft het druk met school. ,,Als ik eindexamen heb gedaan wil ik in elk geval een jaar helemaal met de paarden bezig, om te kijken hoe me dat bevalt. Of ik daarna ga studeren weet ik nog niet, eigenlijk droom ik er wel van om van de paarden mijn werk te maken. Ik wil in elk geval proberen een zo goed mogelijke ruiter te worden!”