Amber Meijer schrijft KNHS Jeugdcompetitie op haar naam

Share
  • 6 maart 2016 23:04

door: redactie, 6 maart 2016 23:04

KRONENBERG | STEGEN.NET | KNHS
Amber Meijer is in Kronenberg winnares geworden van de KNHS Jeugdcompetitie springen 2016 bij de Junioren. In de andere rubrieken wonnen Jarno van Erp, Iris Michels, Pam Nieuwenhuis en Paris Morssinkhof.

Amber Meijer met KM Carrera. (archief)

Amber Meijer met KM Carrera. (archief)

De wedstrijden vonden plaats in Equestrian Centre de Peelbergen, een indrukwekkende locatie waar de jonge deelnemers blijk van konden geven van hun kunde in de uitdagende proeven.

Young Riders
Jens van Grunsven pakte met Cika (v.Can Cun La Silla) de eerste dagwinst bij de Young Riders. In de finale namen Jarno van Erp en Aniek Jansen het tegen elkaar op in de barrage. Jarno ging als leider in het tussenklassement het slotstuk in en stond met Bon Giorno Go (v.Tygo) deze positie niet meer af. Met de enige een nulronde was de negentienjarige ruiter dik tevreden.

Junioren
In de Juniorenproef stelde het ochtendparcours de dertig deelnemers flink op de proef. Slechts drie combinaties hielden de teller op nul. Mel Thijssen bleef met de elektrisch springende Zsa-Zsa (v.Colander) in de barrage als enige van het hout en eigende zich met een nette rit de winst toe.

In de finaleproef ging Amber Meijer in een vier dames tellende barrage met KM Carrera (v. Clearway) aan de leiding. Met een aanvallende rit klopte ze de tijd van Mel Thijssen met Batistuta (v.Emilion). ,,Ik heb risico genomen, maar niet te gek.”.

De VWO-6 amazone klom daarmee van een vierde tussenpositie ook naar de uiteindelijke winst in de competitie. ,,Carrera is absoluut geen makkelijk paard, ze is heel heet,maar doet altijd haar best. Hier zat er in de finale gelijk het ritme goed in en het liep lekker. Fijn als het zo uitpakt”, aldus Amber.

Children
De pas dertienjarige Iris Michels straalde van trots na haar dagoverwinning in de Children-rubriek. Met Danique (v. Corland) kwam de jonge amazone als laatst van de drie barragisten in de ring.

Pony’s Lichte Tour
Pam Nieuwenhuis is streng voor zichzelf: “Eigenlijk hoor je niet te winnen met een fout”, zegt de winnares van de pony’s Lichte Tour ‘s morgens. Pam was hekkensluiter in de drie combinatietellende barrage, maar wist net als haar voorgangsters de balken niet boven te houden. Met de knappe hengst Zeppe Van de IJsseldijk kreeg ze een fout op de dubbel, maar genoeg snelheid leverde haar alsnog de zege op.

Pony’s Zware Tour
In de Zware Tour ging het eerste winnaarslint naar Rowen van de Mheen. De nuchtere zestienjarige reed met Quaprice d’Astree ruim een seconde onder de tijd van Paris Morssinkhof. Als enige foutloze schreef Paris zowel deze proef als de competitiewinst op naam.

Dit bericht is [views]